Сепаратистськії акції на південному сході України фінансує Янукович, – віце-прем'єр (відео)

14:18 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

Про це заявив у п’ятницюна прес-конференції перший заступник керівника уряду Віталій Ярема.

Як передає сьогодні, 4 квітня, інформагенція «Українські новини», перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема заявив у п’ятницю на прес-конференції: «Віктор Янукович разом зі своїми прихильниками вивіз, за нашою інформацією, за територію України дуже велику суму коштів, ми точно не можемо сказати, але там налічуються мільярди доларів. І ці кошти сьогодні, за нашою інформацією, за інформацією розвідувальної служби, використовуються зараз для підняття сепаратистських настроїв серед населення України».

Перший віце-прем'єр повідомив також, що з кінця лютого в Україні було проведено близько 320 сепаратистських акцій, у яких взяли участь близько 242 тис. громадян. За словами Віталія Яреми, 15 лідерів сепаратистів уже арештовані.

Саме з цим пов'язує він певне зменшення сепаратистських настроїв останнім часом. Але перший віце-прем'єр попереджає, що, за даними СБУ, сепаратисти планують 1 і 9 травня провести в південно-східних областях масштабні акції для дестабілізації обстановки.

А на запитання «Чому дотепер не арештовані відомі своїми сепаратистськими висловленнями депутати Верховної Ради від фракції «Партії регіонів» Олег Царьов і Вадим Колесніченко?» Віталій Ярема відповів, що, радше, проти них уже відкрито кримінальне провадження, але тільки ця інформація не афішується. Віце-прем'єр також наголосив, що наразі ці громадяни мають депутатську недоторканність і притягти їх до кримінальної відповідальності практично неможливо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів