СБУ схопила групу терористів, які готували чотири теракти в Житомирі (відео)

19:07 5 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Своїми цілями вони обрали банківську й декілька державних установ, військкомат і житловий кварталобласного центру, де проживають члени родин військовослужбовців.


Відео: Служба безпеки України

Співробітники Служби безпеки України схопили в Житомирі  групи місцевих мешканців – активних учасників радикально-налаштованого угруповання, які готувалися вчинити о 5 ранку в ніч із 4 на 5 серпня  серію терористичних актів у обласному центрі для залякування населення і дестабілізації ситуації у регіоні. Члени цієї терористичної групи – 36- і 34-річний жителі обласного центру, один із них – колишній військовослужбовець.

Наразі правоохоронцям відомо про підготовку зловмисниками чотирьох терористичних актів. Своїми цілями терористи обрали банківську та декілька державних установ, військкомат і житловий кварталобласного центру, де проживають члени родин військовослужбовців.

5 серпня ц.р. вночі у ході спеціальної операції співробітники СБУ затримали обох зловмисників. Під час обшуку гаража, що належить правопорушникам, правоохоронці вилучили п’ять саморобнихвибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухову речовину –гексаметилентритероксиддіамін длявиготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски.

Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої були виготовлені на основі селітри та могли вибухнути від найменшого поштовху. Саморобні детонатори для СВП вибухотехніки змушені були знешкодити на місці.

Слідчим відділом УСБУ в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Наразі тривають обшуки помешкань, допити затриманих та їхніх спільників.

Про це повідомляє сьогодні, 5 серпня, прес-центр СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів