СБУ перешкодила вибухам у Харкові

15:28 1 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gigamir.net

Про затримання злочинців, які планували скоїти сьогодні диверсії, повідомляє в четвер Служба безпеки України.

Прес-центр СБУ інформує сьогодні, 1 травня, в повідомленні «У Харкові затримано лідера сепаратистської організації»:

«У Харківській області Служба безпеки України викрила й припинила підривну діяльність екстремістської групи, яка для ескалації ситуації в регіоні готувала диверсійні акції під час травневих свят. Зокрема, учасники групи планували вчинити 9 травня вибухи під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги.

30 квітня ц.р. у Харкові у рамках кримінального  провадження за ч.2 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) СБУ затримала лідера громадського проросійського об’єднання «Великая Русь» Ю.Апухтіна.  Співробітники СБУ провели обшук у приміщенні обласного осередку цієї організації. У її офісі виявлено та вилучено гранату «Ф-1», пістолет «Зоракі», пристосований для стрільби бойовими набоями, набої, готівку, російську символіку та листівки сепаратистського характеру. Тривають слідчі дії.

До слова, вчора прес-центр СБУ розповів у повідомленні «У Миколаєві викрито злочинну групу, яка готувала провокації до Дня Перемоги»:

«У Миколаївській області Служба безпеки України викрила і припинила злочинну діяльність групи осіб, які готували  вчинити під час заходів до Дня Перемоги диверсійні акції, спрямовані на ескалацію ситуації в регіоні. Зокрема, зловмисники планували здійснити вибух під час покладання ветеранами квітів до монументу Великої Вітчизняної війни в обласному центрі.

29 квітня ц.р. співробітники СБУ  в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України провели  обшуки у помешканнях та автотранспорті кількох місцевих мешканців,  що входять до складу цієї групи сепаратистського спрямування. У ході слідчих дій виявлено та вилучено комп’ютерну техніку з перепискою сепаратистів щодо організації силових акцій у м. Миколаєві, кошторисами витрат для фінансування місцевих груп так званої «самооборони», ескізами листівок сепаратистського змісту.

Вилучено також готові  листівки, методичні рекомендації щодо організації акцій  з дестабілізації ситуації в області та специфіки керування натовпом, списки громадян, яких зловмисники планували залучати до силових дій, детальні карти спостереження за розташованими на в’їздах до Миколаєва блокпостами,  списки проукраїнських активістів тощо. У зловмисників вилучено також велику кількість масок -»балаклав», травматичну і холодну зброю. Слідчі дії тривають».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів