Самооборона Євромайдану перевіряє блок-пости біля КМ, ВР, АП (доповнено)

09:43 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Його комендант Андрій Парубій розповідає: «Тітушки металися по вольєру. «Беркут» розгублено вибігав з автобусів».

Агенція «Українські Національні Новини» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «500 членів самооборони Майдану перевірили блок-пости біля Кабміну, ВР та АП»:

«Близько 500 членів самооборони Майдану перевірили блок-пости мітингувальників в адміністративному кварталі Києва. Про це у Facebook повідомив комендант столичного Євромайдану, народний депутат Андрій Парубій, передає УНН.

«04:00. Євромайдан. Повернулись з акції «Нічний патруль». 500 членів Самооборони Майдану організованою колоною відвідали блок-пости «Беркуту» біля Кабміну, Адміністрації президента, а також вольєр з «тітушками» біля Верховної Ради України. Ішли мовчки. Біля блок-постів – тричі «Слава Україні!». Тітушки металися по вольєру. «Беркут» розгублено вибігав з автобусів. Ми не спимо – хай і вони не сплять», – повідомив А. Парубій.

Нагадаємо, наразі на Майдані незалежності знаходяться майже 1 тисяча мітингувальників. Вони слухають музику, танцюють, аби зігрітися.

Традиційно раз на годину співають Гімн України. Продовжуються також виступи громадських та політичних діячів, музикальних гуртів.

Крім того, активісти створили 2 імпровізованих футбольних майданчики та грають у футбол. Крім того, більше 100 чоловік охороняють різні підходи з барикадами до Майдану.

Також група з 20-30 молодиків з палицями ходить по периметру. Виходи з метро на територію Майдана активісти забарикадували. П'яних та «підозрілих» осіб охорона не пускає на територію».

Натомість «Тиждень.ua» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «План оборони Майдану: «афганці» й 7 тисяч у резерві»:

«У випадку нічного штурму наметового містечка та сцени, встановлених опозицією на Майдані Незалежності в Києві, туди протягом короткого часу може бути стягнуто до семи тисяч захисників. Про це «Тиждень.ua» розповів народний депутат Андрій Парубій.

«Просто зараз у будинках довкола Майдану перепочивають 5-7 тисяч людей, готових за першим сигналом прибути сюди», – наголосив він. Політик також підтвердив, що сьогодні кількість добровольців, котрі записалися в загони самооборони Майдану, сягнула 2 тисяч 800 людей, і що серед них є кількасот ветеранів радянсько-афганської війни.

«Наші люди готові дати відсіч «Беркуту» чи кому завгодно… Вони несуть постійну варту, вони знають, що робити, вони мають кийки у вигляді флагштоків, балончики з фарбою для засліплення спецназу, засоби персонального захисту», – наголосив Парубій.

«Розвідка, що відстежує переміщення сил міліції, розміщена за кілометр і більше від Майдану, ми постійно на зв’язку по рації, нас устигнуть попередити», – додав він.

За його оцінками, в разі атаки міліції кожна з барикад на Майдані та на Хрещатику «простоїть 5-15 хвилин, цього достатньо для евакуації жінок та прибуття підкріплення».

Водночас депутат висловив надію, що подібної атаки не відбудеться, і влада знайде спосіб увійти в переговірний процес». 

Яе повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан – під охороною учасників бойових дій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів