Сало поверне Львівську область есдекам, які служать Партії регіонів

19:52 3 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ЛОДА

Заступник голови ЛОДА Ірина Романів замінить Михайла Брегіна на посаді директора департаменту освіти і науки.

Новопризначений голова Львівської облдержадміністрації Олег Сало готує кадрові зміни в ЛОДА і завтра дасть прес-конференцію, на якій, можливо, вже назве когось із своїх заступників. Як стало відомо «Щоденному Львову» з інсайдерських джерел, найімовірніше першим заступником голови ЛОДА все ж буде призначений Мирослав Хом’як, який нині очолює департамент екології та природних ресурсів ЛОДА. Інший соратник Сала часів владарювання есдеків на Львівщині - Тарас Козак - від цієї посади буцімто відмовився. Дехто прогнозує також повернення до Львова з Харкова Ігоря Шурми, який кілька років працює заступником голови Харківської облдержадміністрації.

Хом’яка із Салом пов’язує спільна робота на СДПУ(о). У 2001-2004 роках Хом’як був  начальником державної податкової інспекції у Львові. А потім, коли Сергій Медведчук, який очолював ДПА на Львівщині переїхав до Києва, Хом’як ще рік просидів у кріслі свого патрона - на посаді голови ДПА. Саме в цей час, наприкінці 2003 року, Сало став начальником УМВСУ у Львівській області. За результатами його діяльності під час «помаранчевої  революції» Генпрокуратура порушила проти Сала дві кримінальні справи – за фактами порушення виборчого права і зловживання владою та службовим становищем. Сало навіть був оголошений у міжнародний розшук.

На посаду керівника контрольно-ревізійного управління у Львівській області, за прогнозами поінформованих джерел, претендує ще один екс-есдек, віддана Сергію Медведчуку людина, яка працювала в податкових органах Львівщини в часи, коли обласною міліцією керував Сало, – Андрій Скіб’як. Сьогодні він обіймає посаду начальника Держфінінспекції у Миколаївській області. Скіб’як є однолітком Сала – народився 18 грудня 1968 року у Львові в родині робітників. На Львівщині Скіб’як працював заступником начальника-начальником управління податкового аудиту ДПІ у Шевченківському районі м.Львова, заступником начальника податкового аудиту ДПІ м. Львова, начальником Кам'-янка-Бузької МДПІ, начальником Червоноградської ОДПІ. Податкову кар’єру закінчив на посаді голови ДПА в Закарпатській області, яку в Ужгороді обіймав також свого часу і Хом’як.  

Посаду начальника УМВСУ у Львівській області голова ЛОДА, за неофіційною інформацією, планує віддати одному із нинішніх заступників начальника УМВСУ – 42-річному Андрію Карпінцю, який призначений на цю посаду в лютому 2013 року. Львів’янин Карпінець уже працював із Салом. Коли Сало очолював УМВСУ у Рівненській області, він призначив Карпінця на посаду заступника начальника ВДАІ.  

Ірині Романів, яка була заступником екс-голови ЛОДА Віктора Шемчука, інформує джерело, запропонують посаду директора департаменту освіти і науки. Нині цей структурний підрозділ ЛОДА очолює Михайло Брегін, якого спровадять на пенсію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів