«Розстріляні» терористом Безлером-«Бісом» – живі (відео)

19:45 10 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Як розповів один із них – Василь Будик, разом із ним у полоні – полковник Ващенко й двоє десантників.


Відео: ТСН

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Євгенія Цвєтанська розповідає в сюжеті «Полонений горлівчанин сам погодився на інсценування власного розстрілу терористом «Бісом»:

«Полонені, яких у розповсюдженому терористами відеоролику начебто розстрілює Ігор Безлер на прізвисько Біс, живі. Як розповів один з полонених Василь Будик телефоном, нині він і справді перебуває у полоні, тримають його у гарних умовах. У ролику «знявся» із власної ініціативи, щоби поквапити столичну владу обміняти його та визволити.

Василь Будик має грузинське громадянство, у Горлівці завжди відстоював єдину Україну. Це підтверджують і світлини на його сторінці в соцмережі. Російська преса називає його організатором батальйону «Донбас» та навіть коханцем Яроша, бо знайшли одну їхню спільну світлину.

Далі в Інтернеті з'являється шокуюче відео, де людина, схожа на Безлера, розстрілює двох чоловіків. Називається і прізвище Василя. Пізніше з'ясувалось, що відео – всього лиш вистава. А сам Василь Будик живий, але досі в полоні. Чоловік зізнається, що відео зняли з його згоди, бо нерви не витримали.

«Після того, як був скасований обмін, щоб розворушити українську громадськість, на нервовому ґрунті. Було запропоновано, щоб наш розстріл був інсценований, показати, що так може закінчиться наше життя, якщо нас звідси не витягнуть», – розповів полонений.

Серед бранців також знаходиться полковник Ващенко, згаданий у ролику, ще один – цивільний та 2 бійці 25-ї бригади (повна назва – 25-та окремої повітряно-десантна бригада Високомобільних десантних військ ЗСУ. – «ЩЛ»). Усіх, каже Будик, терористи вже готові були відпустити, але українська сторона, за словами бранця, відмовилася від обміну.

Обміняти полонених Безлер готовий на дівчину на ім'я Ольга, яку затримала українська служба безпеки. Більше ні на кого не погоджується.

Обмін заручниками – справа тонка, кажуть військові експерти. «Задній хід» українська сторона могла дати ситуативно, адже терористи або часто змінюють умови, або є небезпека підступу. Переговори ведуть постійно, але розкривати їхні подробиці спецслужби не квапляться, аби не нашкодити бранцям.

Нагадаємо, це не перше інсценування розстрілу українців. 29 травня терористи у Горлівці відпустили з полону двох міліціонерів, яких нібито прилюдно стратив терорист на прізвисько «Біс».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів