Розпочав навчання добровольчий батальйон територіальної оборони Львівщини (відео)

10:34 5 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

У новому майже всі бійці вже служили в армії, а зараз вони вдосконалюють свої навички з військової справи.


Відео: ТСН

Західна інформаційна корпорація розповідає сьогодні, 5 червня, в повідомленні «На Львівщині розпочав навчання новостворений 3-ій батальйон тероборони»:

«На Львівщині на Яворівському полігоні розпочалися навчання новоствореного 3-го окремого батальйону територіальної оборони. Понад 400 бійців тут відпрацьовують навички зі стрільби, вчаться проводити огляд автомобілів та відбивати атаки на блокпостах, знешкоджувати незаконні збройні формування. Про це повідомляє кореспондент IA ZIK, який відвідав полігон.

У новому батальйоні майже всі бійці вже служили в армії. Зараз вони вдосконалюють свої навички з військової справи.

Командир 3-го батальйону підполковник Андрій Кушнір розповів: «Ми є військовою частиною, яка виконує специфічні функції: прикриття державних об’єктів, важливих комунікацій, боротьба з незаконно створеними формуваннями, прикриття і оборона державного кордону.

3-й окремий батальйон територіальної оборони налічує понад 400 чоловік. Хлопці набувають саперних навичок, вчаться знешкоджувати міни. Також вони вчаться дегазації. Крім того, тут створена смуга психологічного навантаження, щоб бійці не боялися криків, пострілів, шуму на полі бою».

Відтак, навчання для військових є дуже різноплановими. Журналісти мали змогу побачити, як проходять навчання на блокпості.

Бійців вчать перевіряти автомобілі на наявність заборонених предметів, а також проводити огляд водія та пасажирів. Крім того, вони вчаться відбивати атаку терористів на блокпостах.

На полігоні діє центр психологічної підготовки, призначений для формування у військовослужбовців стійкості до психотравмуючих чинників бою, для командної роботи та виховання лідерських якостей. На спеціальному полі вояки під звуки сирени та через димові завіси імітують справжній бій.

Також на Яворівському полігоні розташовані комплекси вогневої, водолазної підготовки, автодром і танкодром. Водночас журналісти мали змогу самі відчути себе військовими і спробувати свої сили зі стрільби у «Вогневому містечку» та їзді на БМП».

Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» стисло розповідає в сюжеті «На Львівщині представили новий третій батальйон територіальної оборони»:

«Чотири сотні добровольців, віком від 25 до 40 років, дехто з них навіть дотепер рушниці в руках не тримав, вирішили навчитися захищати Батьківщину. Свою боєздатність новобранці демонстрували на Яворівському полігоні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів