Розмитнення псевдогуманітарки Путіна саботує російська сторона, не надаючи супровідних документів (відео)

13:51 15 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comzaytsev126

Про це повідомив у п’ятницю речник АТО Олексій Дмитрашковський.


Відео: 5 канал

«Митне оформлення «гуманітарної допомоги» в лапках від Росії не може розпочатися, оскільки Росія не надає документів», – повідомив сьогодні, 15 серпня, речник АТО Олексій Дмитрашковський, який також конкретизував:

«Виїхало 59 чоловік, З них 41 прикордонник плюс 18 митників. Але роботи досі не розпочалися, бо російська сторона і досі не надала документи, які б мала надати від Червоного хреста про те, що це дійсно гуманітарний вантаж».

О 10 годині українська команда з прикордонників та митників в районі пропускного пункту Донецьк Російської Федерації мала розпочати роботу з перевірки та прийому гуманітарних вантажів, про які домовились українська і російська сторона. Допомога має бути доставлена в Луганськ.

Раніше Дмитрашковський не зміг відповісти на запитання «Чи доставлятиметься допомога далі територією України в тих самих машинах, чи це буде переміщена на машини Червоного Хреста, як заявлялося раніше?». Речник АТО повідомив натомість: «Я зможу сказати після того, як вантаж буде перевірений. І після того, яке рішення приймалося, таке буде виконано».

Водночас журналістам показали вміст машин, в яких перевозять нібито гуманітарну допомогу. Журналісти у соцмережах відзначають що багато машин –майже порожні.

Про це повідомляє сьогодні, 15 серпня, інтернет-видання «Українська правда».

Ремарка «ЩЛ»: російська сторона не надає супровідних документів, радше, тому, що везти на Донбас нема чого – адже, як засвідчили журналісти, багато вантажівок – майже порожні.

Як інформував «Щоденний Львів», «КамАЗи» з «гуманітарною допомогою» Путіна Донбасу майже порожні – як повідомляє в п’ятницю журналістка британської газети «Financial Times», в багатьох вантажівках із російською «доброчинністю» в лапках – лише по декілька коробок чи мішків, натомість житель Ростовської області РФ, який бачив «КамАЗи» так званого «гуманітарного конвою» Путіна на одній із їх зупинок, повідомив, що в ньому везуть зброю й боєприпаси, своєю чергою, журналісти британських газет спостерігали за тим, як саме під прикриттям «гуманітарки» Путіна вдерлася в Україну російська бронетехніка, цю інформацію підтвердили й мешканці прикордоння.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів