Розкольників України консультують кремлівські неонацисти (відео)

19:15 10 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: finanso.net

Про це йдеться в спецвипуску програми журналістських розслідувань «Секретні матеріали» на телеканалі «1+1».

Секретні матеріали. Неонацизм в Росії. Випуск - 3
Відео: Телеканал 1+1

У спецвипуску «Неонацизм в Росії» програми журналістських розслідувань «Секретні матеріали» на телеканалі «1+1» розповідається: 

«Україну захлеснули нові атаки сепаратистів. Центрами протистояння стали Донецьк, Луганськ, Харків, де проросійські бойовики захоплюють будівлі місцевої влади.

Вже проголошені «Харківська» та «Донецька республіки» у складі Росії. У Луганську захоплені заручники і заміновано СБУ, 

При цьому як брати владу в свої руки українських сепаратистів консультують прямо з Москви. Так, нещодавно, СБУ затримала диверсантів, які планували бойові дії на Сході України. Зокрема, була перехоплена телефонна розмова між представниками російських спецслужб громадянами Банних і Негрієнка. Перший знаходиться в Москві, другий до свого затримання був на території Донбасу. Він є діючим офіцером головного розвідуправління збройних сил РФ. Його секретним завданням є безпосередня організація і координація роботи диверсійних груп в Україні.

На допомогу диверсантам Москва також кидає ідеологів. Наприклад, в ролі вчителя виступає російський ультранаціоналіст Олександр Дугін. Саме він консультував дружину арештованого «народного губернатора» Донецької області Павла Губарєва Катерину.

Він говорив, що сепаратисти не повинні визнавати українську митницю, владу. «Хто на роботу ходить – той дебіл. Загальний страйк. Всі запитають, а чим ми будемо годувати сім'ї – просто нікого буде годувати, тому що ви здохнете або в концтаборах будете, тому що працює зараз тільки дебіл», – вважає він. 

Варто зазначити, що сам Губарєв нещодавно був активістом російської радикально-націоналістичної організації – «РНЕ», яка входить до міжнародного союзу націонал-соціалістів. Основна ідея цих міцних хлопців з червоно-білою свастикою на плечах – створення слов'янської наддержави з «великоросами-росіянами» на чолі, а також придатки – «хохли-малороси» і білоруси.

Цинізм російських політтехнологів зашкалює. Кремлівські махінатори настільки не поважають українців сходу, що на боротьбу з ефемерними «фашистами-бандерівцями» відправляють цього нациста. «Імперія повинна розширюватися, інакше вона гине», – про це заявив наставник українських сепаратистів Дугін.

Націоналіст завжди відкрито виступає за розвал єдиної України з подальшим входженням Сходу країни до складу Росії. І мета, з його точки зору, виправдовує засоби. «Так, це подвійні стандарти. Чеченці були проти нас - ми скористалися принципом цілісності. Осетини були «за» нас і ми скористалися сепаратистськими настроями. Все інше не важливо», – сказав він.

Не варто забувати, що у Росії відкрито діють і неонацисти з фашистами. Іноземців вбивають, над ними знущаються і принижують. Радикали холоднокровно вб'ють таджика, чия вина лише в тому, що він насмілився ступити на російську землю. Однак про такі факти російська влада і преса воліють мовчати.

Також зазначимо, що Путін засуджує російських екстремістів не дуже часто, а якщо і робить це, то тільки може назвати їх «недоумками». При цьому в РФ щорічно проходять «русские марши», де екстремісти кричать нацистські кричалки і кидають «зіги».

Публіка там збирається різна: від фашистів до антисемітів. Багато з радикальних нацистських організацій формально в Росії заборонені, але фактично ж вони існують, відвідують мітинги, вирощують молоду поросль, ведуть активне інтернет-життя, регулярно виходять на полювання.

Одіозного російського націонал-соціаліста Максима Марценкевича, який відомий як «тесак», часто «закривають», але ненадовго. Бо незабаром він неодмінно знову опиняється в струнких лавах російських нацистів

Якщо «Тесак» є нацистським злом з кулаками, то у північного сусіда є радикальне великодержавне зло без кулаків. Ним є той самий Олександр Дугін. Він ненавидить туристів і чоловіків без бороди. Правда, для Путіна Дугін робить виняток.

«Противників путінського курсу більше немає, а якщо і є, то це психічно хворі і їх потрібно відправити на диспансеризацію. Путін – скрізь, Путін – все, Путін – абсолютне, Путін незамінний», – зазначив він.

У радянські часи окультист і член нелегального гуртка «Чорний орден СС», а нині Олександр Дугін у Москві персона цілком офіційна. Протягом останніх двох десятків років прихильник розчленування України багаторазово спливав в якості радника голів Держдуми Росії.

Дугін веде активну наукову діяльність на базі Московського держуніверситету. «Україна – поле битви. Москві потрібно підтримати схід. Те, що відбувається на Сході, є Підмосков'ям», – вважає радикал.

Російській владі, ймовірно, вигідно мати при собі такого Дугіна. В іншому випадку, йому навряд чи вдалося б зберегти роботу в Московському державному університеті, адже його колега професор Московського інституту міжнародних відносин Андрій Зубов в один момент втратив роботу після того, як він не погодився з політикою Кремля щодо Криму.

Зневага до інших народів в Росії процвітає як у брудних нічних забігайлівках, так і у високих кабінетах. Хоча є між ними і відмінності: якщо радикально-націоналістичний російський істеблішмент, всі як один, ставлять на Путіна, то прості смертні радикали давно зрозуміли, що нинішній російській владі навіть росіяни не потрібні.

Раніше повідомлялося про затримання СБУ агентурної мережі військової розвідки РФ, яка проводила підготовку акцій з підриву обороноздатності України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів