Ротація у виборчих комісіях на Львівщині: 26 партій замінили 124 особи

15:37 5 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Упродовж вересня склад обласної, районних та міських територіально виборчих комісій у Львівській області оновився на 14,7%. 26 партій замінили 124 особи. Найбільше своїх представників у комісіях замінила “Опозиційна платформа - За життя”. Також члени ТВК від цієї політичної сили по черзі змінюють один одного у комісіях.

Про це повідомила ГМ "Опора", пише DailyLviv.

Початковий склад обласної, районної та міських територіально виборчих комісій на Львівщині налічує 846 осіб. З них у вересні суб'єкти подань, а саме 26 партій, замінили 124 особи. А це - 14,7%.

Раніше ОПОРА писала, що у серпні політичні партії замінили 194 особи. У підсумку за два місяці склад виборчих комісій оновився на 35,6%, тобто сумарно 304 особи.

У зв'язку з особистою заявою у вересні повноваження склали 4 представники політичних партій. Троє з них були членами від Всеукраїнського народного союзу (у Стрийській, Яворівській районних і Трускавецькій міській ТВК). Відмовився з власної ініціативи працювати у Яворівській районній територіально виборчій комісії представник від політичної партії “Довіряй ділам”. Ймовірно, ці політичні сили взагалі відмовилися від своїх представників у ТВК, оскільки, замін проведено так і не було.

Усіх інших членів комісій замінювали у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. Із 46 політичних партій, які мають своїх представників у ТВК Львівської області, у вересні провели заміни - 26. Найбільше подань зробили “Опозиційна платформа - За життя” - 41 особа, “Нова політика” - 12 осіб,  “Голос” - 11 осіб, ВО “Батьківщина” - 9 осіб.

Лише по одному представнику замінили 12 політичних партій: “Справедливість та розвиток” (Стрийська районна ТВК), “Українська партія” (Буська міська ТВК), Українська Галицька Партія (Добромильська міська ТВК), “Циганська партія” (Львівська обласна ТВК), “Солідарність жінок України” (Трускавецька міська ТВК), УДАР (Ходорівська міська ТВК), “Нове життя” (Яворівська міська ТВК), партія “Зелені”, “Перемога Пальчевського” (Львівська районна ТВК), “Миколаївці” (Самбірська районна ТВК), Народний Рух України (Червоноградська районна ТВК), “Європейська партія України” (Дрогобицька районна ТВК).

Заміна членів ТВК політичними партіями у вересні:

    Опозиційна платформа - За життя - 41 особа;
    Нова політика - 12 осіб;
    Голос - 11 осіб;
    ВО “Батьківщина” - 9 осіб;
    Слуга народу - 8 осіб;
    Українська стратегія Гройсмана - 7 осіб;
    Європейська Солідарність - 5 осіб;
    Радикальна партія Олег Ляшка - 4 особи;
    ВАРТА - 4 особи;
    Духовна Україна - 3 особи;
    Сила і Честь - 2 особи;
    Всеукраїнський народний союз - 2 особи;
    За майбутнє - 2 особи;
    Громадянська позиція - 2 особи;
    Справедливість та розвиток - 1 особа;
    Українська партія - 1 особа;
    Українська Галицька Партія - 1 особа;
    Циганська партія - 1 особа;
    Солідарність жінок України - 1 особа;
    УДАР - 1 особа;
    Нове життя - 1 особа;
    Партія “Зелених” - 1 особа;
    Перемога Пальчевського - 1 особа;
    Миколаївці - 1 особа;
    Народний Рух України - 1 особа;
    Європейська партія України - 1 особа.

У керівному складі відбулося 17 замін: 5 голів, 3 заступники та 9 секретарів. Трьох голів замінила “Опозиційна платформа - За життя”. Двічі у Комарнівській міській ТВК і один раз у Глинянській міській ТВК. ВО “Батьківщина” та Радикальна партія Олега Ляшка провели по одній заміні голови у Бірській та Яворівській міських територіально виборчих комісіях відповідно. Двох заступників замінила партія “Слуга народу” (Золочівська районна та Жовківська міська ТВК), а одного - Радикальна партія Олега Ляшка (Пустомитівська міська ТВК).

Найбільше політичні партії у керівному складі змінювали секретарів - 9 разів. З яких 4 - “Опозиційна платформа - За життя” (Моршинська, Хирівська, Миколаївська, Мостиська міські ТВК). По одному секретарю замінили “Голос” (Белзька міська ТВК), “За майбутнє” (Стрийська районна ТВК”), “Європейська Солідарність” (Жовківська міська ТВК), ВО “Батьківщина” (Червоноградська міська ТВК), Радикальна партія Олега Ляшка (Добромильська міська ТВК).

Згідно з пунктом 2 частиною 4 статті 208 Виборчого кодексу України повноваження члена відповідної територіальної, дільничої комісії припиняються достроково у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

А відповідно до частини 4 статті 208 Кодексу подання про заміну члена виборчої комісії під час виборчого процесу, а також у період з моменту формування складу територіальних виборчих комісій до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів підлягає обов'язковому розгляду у п'ятиденний строк, але не пізніше останнього дня перед днем голосування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів