Росіяни дорого заплатять за відмову від суду над комунізмом

18:27 21 вересня 2013 р.

Французький філософ і політолог Філіпп де Лара вважає, що Росія повинна визнати злочини комунізму. Про це він сказав під час лекції «Відлуння великих східноєвропейських політичних репресій ХХ століття у сьогоднішній Європі» в книгарні «Є» 20 вересня.


Відео: TyzhdenUA

Філіпп де Лара вказав, що європейська ідея «обов’язку пам’яті» базується на тому, що визнання злочинів минулого убезпечує від їхнього повторення. «Безумовно, ця західноєвропейська мораль - «цього більш ніколи не повториться» краще виглядає, аніж тотальна амнезія жахів та злочинів комуністичного режиму, яку ми спостерігаємо в Росії. І росіяни багато заплатять за відсутність судового процесу над комунізмом. Прикриття незнання або необізнаності, прикриття брехні спотворюють цю правду. Якою би не була офіційна версія цієї правди, яку в Росії намагаються приховати - весь світ знає про це, і росіяни в один прекрасний день дізнаються, те що дійсно насправді відбувалось»», - сказав філософ.

Водночас він вказав, що в Росії є молоді науковці, які зараз працюють над відкриттям історичних документів. «Вони роблять чудову роботу, яка отримує підтримку та відгук в Західній Європі. Вона дасть свої плоди і для Росії також», - додав Філіпп де Лара – професор університету Париж II (Університету Пантеон-Ассас). Він викладає філософію та політичні науки. Досліджує питання антропології тоталітаризму. Співпрацює як критик із відомим у Франції інтернет-виданням nonfiction.fr.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Тиждень

 

новобудови Львів