Росія замість військового вторгнення в Україну розпалюватиме у ній громадянську війну, – експерт

12:32 10 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомляє у четвер керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, про це свідчать оперативні дані групи «Інформаційний опір», діяльність якої він координує.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що, за оперативними даними групи «Інформаційний опір», діяльність якої він координує, президент Росії Путін зараз відкидає варіант прямої військової інтервенції до України, але кремлівські «експерти» почали активно просувати ідею про необхідність розв'язування в Україні громадянської війни.

Дмитро Тимчук нагадує, що 9 квітня «Інформаційний опір» повідомляв про перекидання з Криму до Ростову-на-Дону груп співробітників Головного розвідувального управління (ГРУ) генерального штабу збройних сил Росії, які координували «кримський сценарій». При цьому їх орієнтували на подальшу інфільтрацію і роботу в східних областях України. Однак керівник Центру військово-політичних досліджень уточнює: 

«Сьогодні вранці ми одержали інформацію про те, що плани керівництва російського ГРУ змінилися, і «кримські координатори» поки що залишаються в Росії. З якої причини відбулася зміна планів – дає відповідь секція «Дельта» групи «Інформаційний опір»: Кремль вирішив використовувати сепаратистів як гарматне м'ясо». 

Секцією «Дельта» групи «Інформаційний опір» зафіксовано низку цікавих нюансів навколо подій на Сході України. Тепер Путін відкидає варіант прямої військової інтервенції в Україну в умовах небажаності для Кремля відкритої підтримки сепаратистів – аж надто явно міжнародне співтовариство виступає на боці України, інакше російському керівництву загрожує Міжнародний трибунал.

Водночас, у східних регіонах України немає критичної більшості, яка підтримувала б дії сепаратистів. У зв'язку з цим кремлівські «експерти» почали активно просувати ідею про необхідність розв'язування в Україні громадянської війни, як єдино прийнятного шляху для досягнення сепаратистами своєї мети. 

Домагатися цього вони мають самостійно, знищуючи своїх співвітчизників заради Путіна і Росії. Анонімні представники так званого «антифашистського штабу» вже відкрито шукають нових громадських проросійських лідерів в Україні для організації жорсткої протидії «київській хунті».

При цьому, намагаючись заховати вуха російських спецслужб, «антифашисти» наголошують, що сепаратистські центри опору мають розраховувати лише на свої сили». Все це дозволяє припустити, що Путін не ризикує відкрито підтримувати українських бойовиків, обмежившись роботою в Україні мережі координаторів зі спецслужб, що є на даний момент, передачею зброї та використанням раніше завербованих місцевих правоохоронців і керівників держорганів.

Разом з тим перекидання українською владою на схід України силовиків з інших українських областей ставить під питання ефективність роботи російської агентури. Окрім того, успішні спецоперації СБУ щодо затримання шпигунів і російських диверсантів, що не відбулися, серйозно підірвали і підривну діяльність агентів Кремля в Україні, що залишилися нерозкритими.

Таким чином, сепаратистам із Донецька і Луганська їх керівники з Москви вже відкрито пропонують самостійно організовувати за допомогою підручних засобів громадянську війну проти «нелегітимної влади» України. Тобто – стати гарматним м'ясом, яке може розраховувати лише на федералізацію. Бо питання про відділення південно-східних областей від України Росія вже не піднімає.

Питання в тому, чи готові невдалі сепаратисти за кілька сотень доларів США покласти своє життя і життя своїх співвітчизників за сумнівні інтереси Путіна?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів