Росія вже втратила на Донбасі більше своїх солдатів, аніж США в Іраку за 12 років, – «Financial Times»

21:21 29 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Британська газета констатує: «Конфлікт на Донбасі – це перша європейська міждержавна війна з 1945 року. Європа є свідком найбільшої війни за кількістю загиблих з часів радянського вторгнення до Афганістану. Настав час визнати цей конфлікт війною».

За п'ять місяців боїв на Донбасі Росія втратила стільки ж солдатів, скільки США втратили за майже 12 років присутності в Іраку і приблизно третину солдатів, яких Радянський Союз втратив в Афганістані за 9 років окупації.

Про це йдеться у статті «Час назвати війну в Україні війною» у британській газеті «Financial Times». На думку видання, те, як Росія заперечує свою присутність в Україні, схоже на те, як СРСР брехав про Афганістан.

І тут варто звернути увагу на дві речі. По-перше, за часів радянського лідера Михайла Горбачова російські ЗМІ мали більше свобод, ніж вони мають зараз, за часів російського президента Путіна. По-друге, існує інтернет і приховувати інформацію про загиблих росіян в Україні складно, адже Україна має і найбільш вільні російськомовні видання у світі.

«Прийшов час визнати, що конфлікт на Донбасі – це перша європейська міждержавна війна з 1945 року», – пише «Financial Times».

«В Україні настав час назвати війну війною. Не дивлячись на те, як конфлікт в Україні називають Сполучені Штати, чи що говорить Росія про свою причетність до цього конфлікту, Європа є свідком найбільшої війни за кількістю загиблих з часів радянського вторгнення до Афганістану. Настав час визнати цей конфлікт війною», – пише «Financial Times», з якої цитує сьогодні, 29 листопада, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів