Росія відмовилася засудити вбивство українських військових терористами та припинити їх озброєння

22:38 15 червня 2014 р.

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін
Фото: ria56.ru

Постпред РФ в ООН відхилив свою ж резолюцію Радбезу, бо не погодився з поправками до неї.

Агенція «Укрінформ» розповідає сьогодні, 15  червня, в повідомленні «Росія знову бреше: РБ ООН не блокувала її ініціативи по засудженню акції біля Посольства РФ»:

«Повідомлення російських ЗМІ про начебто «умисне блокування західними делегаціями в РБ ООН» ініціативи Москви щодо засудження протестів навколо Посольства РФ у Києві не відповідає дійсності. Про це йдеться в коментарі «Укрінформу» Постійного представника України при ООН Юрія Сергеєва.

«Насправді, як нам стало відомо, проект заяви був відхилений самою російською стороною через її принципове небажання включити в текст цього ж документа запропонованої іншими делегаціями РБ тези про рішуче засудження знищення українського літака «Іл-76» терористами в небі над Луганськом, що призвело до загибелі 49 вітчизняних військових. У цьому ж абзаці висловлювалися глибокі співчуття родинам загиблих», – зауважив Ю.Сергеєв.

Крім того, за його словами, до проекту заяви була внесена поправка, яка містила тезу «про необхідність посилення захисту кордонів на Сході України та припинення нелегальних постачань зброї й пересування бойовиків прикордонними регіонами». Натомість, підкреслив дипломат, в Росії чомусь замовчують реальну причину відхилення документа на консультаціях членів Радбезу, які відбулися 14 червня. Він висловив переконання, що це «яскраво демонструє справжні наміри російської сторони» щодо негайного розв'язання конфлікту на сході України, до чого так невпинно закликає російське керівництво.

Як повідомлялося раніше, в суботу окремі російські ЗМІ почали активно поширювати інформацію про начебто умисне блокування заяви для преси Голови РБ ООН В.Чуркіна із засудженням акцій протесту біля Посольства РФ у Києві. Російські мас-медіа називали це «антиросійською змовою», «розв'язуванням рук українським фашистам», «підтримкою Заходом націоналістів та агресорів в Україні».

У той же день МЗС України поширило офіційну заяву, в якій засудило радикалізацію акції протесту біля російської дипустанови, а правоохоронними органами України були затримані найбільш активні протестувальники й провокатори, які своїми діями прагнули перетворити мирну акцію висловлення громадського протесту на агресивний напад.

Спроби провокативних дій цих осіб могли лише ускладнити існуюче напруження в російсько-українських взаєминах. При цьому не виключається, що вони мали намір використати ситуацію для створення «потрібних» російським телеканалам сюжетів для посилення антиукраїнської істерії та пропаганди, яка панує у медіа-середовищі сусідньої держави».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів