Росія руйнує світовий порядок, що склався після Другої світової війни

13:33 5 серпня 2014 р.

Фото до новини

Експерти попереджають, що неспокій та невпевненість породжують сьогодні явні спроби окремих народів вийти за межі своїх нинішніх національних кордонів, що загрожує єдиній системі сучасного порядку в Європі та у світі.

Швейцарська Neue Zürcher Zeitung вважає, що на сьогодні світові загрожує «глобальний хаос і нова хвиля націоналізму». Газета наводить думки низки експертів та оглядачів, котрі вважають, що «Європі загрожує новий націоналізм, котрий руйнує систему європейського порядку, вибудовану після Другої світовою війни».

Аналітики вказують на те, що це проявляється у втраті, особливо у середовищі середнього класу, віри в державу, посиленні пропаганди нових націоналістичних ідей в особливій, закамуфльованій формі ностальгії за старими лініями конфліктів та інсценування себе як жертв наступу Заходу, що особливо проявляється сьогодні в пропаганді Москви.

Газета з Цюріха наголошує, що «війни в Смузі Гази, Україні, Сирії, Іраку, які заповнюють стрічки новин у ці дні, є лише частиною глобальних кризових плит».

Експерти попереджають тут, що неспокій та невпевненість породжують сьогодні явні спроби окремих народів вийти за межі своїх нинішніх національних кордонів, що загрожує єдиній системі сучасного порядку в Європі та у світі. Оглядачі також наводять думки аналітиків щодо шляхів подолання небезпеки глобального хаосу та проявів нового агресивного націоналізму, міркування щодо важливості мирних засобів, здатних, наприклад, зупинити нинішню агресивність Росії.

Про це повідомив Голос Америки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів