Росія продовжує перекидати війська на Донбас, – «ІС» (відео)

11:28 23 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 22 лютого

Ситуація в зоні бойових дій станом на 22 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «Активно триває процес відновлення боєздатності формувань російсько-терористичних військ на Алчевсько-Стахановській ділянці. З цією метою через Краснодон й Красний Луч йде активне перекидання додаткових резервів».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 23 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Упродовж минулих вихідних (21-22 лютого) в зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжували грубо порушувати мирні домовленості, здійснюючи обстріли позицій українських військ (в тому числі – з важких озброєнь) і здійснюючи спроби наступальних дій, а також перегруповуючи сили. Найбільш складна ситуація склалася на приморському (Маріупольському) напрямку.

Зокрема, противник продовжує перекидання тактичних резервів в район Безіменного (село в Новоазовськоому районі на півдні Донеччини й узбережжі Азовського моря, відстань від якого до райцентру – близько 14 км. – «ЩЛ»). Упродовж останніх діб зафіксовано перекидання близько 350 чоловік, 15 одиниць вантажного транспорту, близько 20 одиниць броньованої техніки (включаючи шість танків). Ці резерви розгорнуто на вузькій ділянці в районі від узбережжя до траси Т0519.

Одночасно позиції українських військ в районі Широкиного (село у Волноваському районі Донеччини на березі Азовського моря за 23 км від Маріуполя. – «ЩЛ») обстрілює артгрупа противника. В її складі – чотири вогневих підрозділів (два – ствольної артилерії, по одному – РСЗВ і САУ). Фіксувалися спроби танкових підрозділів противника атакувати позиції українських військ в даному районі. Відзначається активність повітряної розвідки противника (БПЛА).

Українські війська продовжують утримувати ділянку фронту разом із плацдармом у районі Світлодарська (місто на Донеччині, адміністративно підпорядковане Дебальцевому. – «ЩЛ») і Луганського (селище міського типу в Артемівському районі Донеччини, розташоване приблизно за 30 км від свого райцентру. – «ЩЛ»). Противник періодично веде обстріл позицій українських військ, але основна частина формувань, які брали участь у боях за Дебальцеве, відведена для доукомплектування.

Окрім того, тривають обстріли й спроби зав'язати ближній бій у смузі Красногорівка (місто в Мар'їнському районі Донеччини. – «ЩЛ») – Авдіївка (місто обласного підпорядкування на Донеччині, розташоване за 22 км на північ від її обласного центру. – «ЩЛ»). На західному напрямку в районі Мар’їнки (місто й райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовані дві так звані «кочуючі» мінометні батареї російсько-терористичних військ.

На південь від Донецька у смузі Степове-Гранітне (село у Волноваському районі Донеччини. – «ЩЛ») противник продовжує ущільнювати бойові порядки й перекидати підкріплення, створюючи ударну тактичну групу. За останні дві доби зафіксовано прибуття в цей район трьох великих конвоїв постачання – до 40 вантажних автомобілів, а також 24 одиниці бойової техніки (включаючи вісім САУ 2С1 «Гвоздика» й 2С3 «Акація» у складі двох вогневих підрозділів , п’ять танків, сім ББМ, а також спеціальні машини, включаючи командно-штабні машини (КШМ), а також рухливий пункт розвідки та управління підрозділів ППО тактичної ланки).

На 6-ту годину ранку 23 лютого продовжувала діяти артилерійська група російсько-терористичних військ в районі Докучаєвська (місто обласного значення на Донеччині, розташоване за 40 км на південь від її обласного центра. – «ЩЛ»). Попри твердження керівництва терористів про готовність відвести важкі озброєння, позиції даної артгрупи зміцнюються, фіксується активний підвезення боєприпасів.

Противник продовжує накопичувати сили й засоби в Донецьку (Петровський і Куйбишевський райони). З району Дебальцевого сюдиповернулася низка бандформувань «ДНР», які брали участь у боях на плацдармі. Відновлення боєздатності, доукомплектування та доозброєння даних формувань здійснюється вже після їх прибуття до Донецька. Для цього впродовж 23-24 лютого очікується прибуття в Донецьк щонайменше двох великих конвоїв зі живою силою та озброєннями.

У районі Ясинуватої (місто й райцентр на Донеччині, розташоване за 12 км від її обласного центра. – «ЩЛ») відзначається зосередження тактичної групи російсько-терористичних військ, яка має в своєму складі щонайменше 30 одиниць бойової броньованої технік (з них не менше 12 танків).

Зафіксовано прибуття в Іловайськ з території Росії чергового ешелону з боєприпасами для терористичних формувань «ДНР». Активно триває процес відновлення боєздатності формувань російсько-терористичних військ на Алчевсько-Стахановській ділянці.

З цією метою через Краснодон (місто й райцентр на Луганщині й на кордоні з Російською Федерацією. – «ЩЛ») та Красний Луч (місто обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ») йде активне перекидання додаткових резервів. Зафіксовано переміщення 35 одиниць автомобільного транспорту та 22 одиниць бойової техніки. Також зафіксовано перекидання в даний район двох батарей гаубиць Д-30».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів