Росія продовжує перекидати на Донбас війська, найманців та озброєння, – «ІС» (відео)

12:05 25 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA/UPG

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер: «У Куйбишевському районі Донецька командування російсько-терористичних військ активно проводить ротацію особового складу підрозділів, які діють у смузі Піски-Авдіївка».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 25 грудня, такі її оперативні дані:

«У Куйбишевському районі Донецька командування російсько-терористичних військ активно проводить ротацію особового складу підрозділів, які діють у смузі Піски-Авдіївка. Особовий склад підвозиться як тентованними вантажівками, так і цивільним автотранспортом. Відзначається поява російських десантників в районі Спартака, а також південніше даного району.

У районі між Красногровкою й Пісками відзначено появу офіцерів ЗС РФ, які представляються представниками групи зі встановлення т.зв. «лінії розмежування». Дані російські військовослужбовці вільно пересуваються в т.ч. у районах розташування українських військ. Тим часом, серед даних представників РФ ідентифіковані офіцери російської військової розвідки (ГРУ ГШ ЗС РФ).

У районі Трьохізбенки триває накопичення формувань російсько-терористичних військ. Зафіксовано прибуття з району Алчевська ще однієї тактичної групи противника, сформованої з місцевих бойовиків і прибулих з Росії найманців.

Чисельність тактичної групи – близько 150 чоловік. У складі групи – чотири танки і шість бойових броньованих машин (ББМ). Також зазначено прибуття в даний район двох 100-міліметрових протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра», які пройшли ремонт, а також шести тентованих вантажних автомобілів з боєприпасами.

Упродовж останньої доби зафіксовано неодноразове відкриття вогню противником по Горловці й Майорську. В основному застосовується ствольна артилерія (працює чотиригарматна батарея 122- міліметрових гаубиць Д-30), також зазначено застосування РСЗВ «Град» і мінометів.

Із району Дебальцевого відзначено вихід (ексфільтрація) в район Горлівки диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) російсько-терористичних військ. За час рейду дана ДРГ втратила двох диверсантів убитими, троє – поранені. Всі поранення осколкові.

У районі Зугреса під керівництвом російських офіцерів пройшли «артилерійські навчання з бойовою стрільбою» підрозділів російсько-терористичних військ. Участь у даних «навчаннях» брали підрозділи, що діють в районі Старогнатівського плацдарму.

У Луганську бандформування «Зоря» (підпорядковується особисто главі «ЛНР» Плотніцкому) отримало поповнення з РФ – як живою силою, так і технікою. Відзначено прибуття шести танків. Зафіксовано розквартирування в місті кількох підрозділів російських транспортних частин (в північній і східній частинах Луганська). Підрозділи мають у своєму складі транспортні засоби для перевезення важкої техніки.

У районі Путилівської розв'язки, окрім раніше встановленого блокпосту бойовиків, обладнується постійний спостережний пункт російсько-терористичних військ, оснащений спеціальними засобами ведення оптичної розвідки. По трасі між Ясиноватою та Єнакієвим відзначено перекидання до переднього краю російського радіолокаційного комплексу розвідки і контролю стрільби «Зоопарк-1», призначеного для розвідки вогневих засобів противника.

У Криму триває підготовка найманців для Донбасу на базі навчальних таборів спецслужб РФ. Південним підрозділом групи «ІС» ідентифікований керівник одного з даних таборів – колишній командувач Внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Шуляка, раніше внесений Генпрокуратурою України в список осіб, причетних до масових вбивств українських громадян на Майдані в лютому 2014 року».

Дмитро Тимчук написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів