Росія продовжує перекидати на Донбас озброєння та окупантів, зокрема – поліцейських із Чеченії, – «ІС»

09:55 5 січня 2015 р.

Кадировці в степах України

Кадировці в степах України
Фото: Reuters

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у понеділок: «Перекидання сил і засобів здійснюється потай, техніка підтягується невеликими партіями, жива сила також пересувається невеликими групами».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 5 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У районі Первомайська (місто обласного значення на Луганщині. – «ЩЛ») й в напрямку Новотошківського (селище міського типу в в Попаснянському районі Луганщини. – «ЩЛ») спостерігається концентрація живої сили та техніки російсько-терористичних військ. Перекидання сил і засобів здійснюється потай, техніка підтягується невеликими партіями, жива сила також пересувається невеликими групами. У районі Бахмутської траси зафіксовано пересування ротної тактичної групи (РТГ) російських повітрянодесантних військ, укомплектована військовослужбовцями контрактної служби й замаскованих під т.зв. «ополченців».

У районі Шахтарська (місто й райцентр на Донеччині, входить до Торезької агломерації. – «ЩЛ») російсько-терористичними військами підготовлюються позиції для засобів протиповітряної оборони. Зафіксовано прибуття в даний район підрозділу зенітно-ракетних комплексів ЗРК «Стріла-10М» (шість одиниць техніки). Підрозділ укомплектовано фахівцями протиповітряної оборони з Росії.

Південніше Нікішиного (село в  Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ») противник ущільнює «другу лінію» свіжими формуваннями, укомплектованими російськими найманцями та місцевими бойовиками. Ці формування загальною чисельністю близько 300 чоловік зафіксовані в районі Тимофіївка, Орлово-Іванівк й Розсипне (села в  Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ»).

Формування мають мінімальну кількість військової техніки, пересуваються в основному на вилученому цивільному автотранспорті. За попередніми даними, перед цими формуваннями стоїть завдання висунутися на передові позиції на схід Єнакієвого (місто обласного значення на Донеччині. – «ЩЛ»).

Зафіксовано прибуття в район Зугрес (місто на Донеччині, підпорядковане Харцизькій міськраді. – «ЩЛ») підрозділи найманців з РФ загальною чисельністю близько 120 чоловік, які називаються «добровольцями – колишніми співробітниками МВС Чечні». Насправді підрозділ укомплектовано співробітниками поліції Чечні (ППСП (патрульно-постова служба поліції. – «ЩЛ») імені Ахмада Кадирова), які наприкінці грудня минулого року, в ході шоу на стадіоні в Грозному, підписали рапорту на ім'я міністра внутрішніх справ Чечні Алханова про те, що «готові виконати будь наказ Верховного Головнокомандувача – Президента Російської Федерації В. В. Путіна, Міністра внутрішніх справ Росії В. А. Колокольцева й Глави Чеченської Республіки Р.А. Кадирова щодо захисту інтересів Російської Федерації в будь-якій точці світу». Підрозділ «кадировців» має важке піхотне озброєння. Також у складі підрозділу – до 10-ти одиниць бронетехніки (екіпажі – російські найманці, які пройшли підготовку в навчальному таборі в Ростові-на-Дону).

На південь від Донецька, в районі Докучаєвська (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») і Тельманового (селище міського типу й районний центр на Донеччині. – «ЩЛ») триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ. Відзначається висунення на передові позиції живої сили й вогневих засобів, включаючи бронетехніку і артилерію. Зафіксовано щонайменше два щойно прибулі в цей район артилерійських підрозділи й до десятка одиниць бронетехніки.

У районі Гранітного й Старогнатівки (села вТельманівському районах Донеччини. – «ЩЛ») противник знову спробував шляхом завдання вогневого удару й спроби штурму, відкинути українські війська від займаних ними позицій. Українські війська відбили всі спроби атаки».

Дмитро Тимчук написав це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів