Росія продовжує перекидати на Донбас артилерію, танки й підрозділи своїх військ, – «ІС»

09:02 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vk.comid73564314

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу: ««Упродовж останньої доби через Амвросіївку й Старобешево в Донецьк прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для поповнення втрат, понесених противником в боях».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 21 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж останньої доби через Амвросіївку й Старобешево в Донецьк прибуває підкріплення російсько-терористичних військ для поповнення втрат, понесених противником в боях за Донецький аеропорт (ДАП), н.п. Піски, в районі Спартака й Путилівського шляхопроводу. Зокрема, перекинуто два танкових підрозділи (всього 12 танків і пересувна ремонтна майстерня) і кілька «піхотних» підрозділів.

Тривали запеклі бої в районі блок-поста №31. Противник підтягнув значну кількість артилерії – зазначається, щонайменше, дві артилерійські групи (всього – до 25 одиниць ствольної артилерії, в основному 122-міліметрових гаубиць Д-30, а також до десяти установок РСЗВ).

Ці артгрупи виконують завдання зі завдання вогневого ураження українським підрозділам не тільки на передових позиціях, а й у глибині їх бойового побудови. Крім того, артилерія противника намагається перешкодити підходу підкріплення і здійсненню матеріально-технічного забезпечення підрозділів українських військ на даній ділянці. Відзначаються спроби противника вести артилерійську розвідку (в першу чергу, з метою визначення даних для артилерійської стрільби по пунктах управління, постачання й зв'язку українських військ).

У районі Маріуполя противник завдав ряд масованих вогневих ударів по передових позиціях українських військ (район н.п. Талаківка, Павлопіль, Сартана). Цих ударів завдано з метою прикриття перегрупування підрозділів російсько-терористичних військ на Маріупольському напрямку.

Передові групи противника значно посилені як живою силою, так і бойовою технікою. Відзначається дія в даному районі щонайменше десяти танків бойовиків безпосередньо на передових позиціях. Висування бронетехніки противника в першу лінію триває.

У районі н.п. Гранітне – Тельманове, а також Докучаєвськ – Оленівка противник продовжує зосереджувати свіжі формування (укомплектовані як місцевими бойовиками, так і «замаскованими» під них військовослужбовцями РФ). Між н.п. Тельманово й Гранітне діє щонайменше одна ротна тактична група (РТГ) противника, яка отримала декілька днів тому посилення.

У районі Докучаєвська зафіксована зведену батальйонну тактичну групу (БТГ), сформовану зі залишків бандформування «Кальміус», частково –  «Оплота» й російських найманців.

На «перевалочні» санітарні пункти російсько-терористичних військ в районі н.п. Харцизьк і Торез продовжують перебувати конвої з пораненими бойовиками і терористами. За останню добу зафіксовано щонайменше п’ять таких конвоїв. На цих пунктах ведеться «сортування»: важкопоранені відправляються на територію РФ (Ростов-на-Дону), решта проходять лікування на базі звичайних цивільних медичних установ на Донбасі, де, за заявами керівництва терористів, відчувається брак кваліфікованого медперсоналу та медикаментів, а також спеціалізованого медичного обладнання, необхідного для лікування бойових поранень».

Дмитро Тимчук написав це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів