Росія продовжує домагатися «конституційної реформи, закріпленої в угоді від 21 лютого» Януковичем

11:41 29 грудня 2014 р.

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров
Фото: pikabu.ru

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров укотре назвав мету російської агресії проти України.

Інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 29 грудня, в повідомленні «Лавров розповів, що врегулювати кризу в Україні можна в 2015 році»:

 «Глава МЗС Росії Сєргєй Лавров вважає, що врегулювання українську кризу цілком можливо в 2015 році. Про це вона заявив в інтерв'ю «Інтерфаксу».

«Що стосується внутрішньоукраїнської кризи, то її врегулювання не просто можливо, але і цілком реальне», – сказав він.

За словами Лаврова, «нинішній трагічний етап в історії України повинен бути подоланий на основі відновлення національної злагоди, забезпечення компромісу, балансу інтересів і вибудовування справді рівноправних відносин між усіма регіонами цієї країни». При цьому він вважає, що криза буде тривати до тих пір, поки самі українці не домовляться між собою «без суфлерів з Брюсселя чи Вашингтона».

На його думку, домовлятися потрібно про те, що «буде собою представляти українська держава, як в ній будуть захищатися і дотримуватися права громадян і національних меншин, яким буде гарантований статус російської та інших мов, як в цілому буде організована життя кожного регіону». Він знову заявив, що Україні потрібно провести конституційну реформу, закріплену в угоді від 21 лютого між тодішньою опозицією і президентом Віктором Януковичем.

Також, на думку Лаврова, в цій реформі потрібно врахувати Женевську заяву від 17 квітня і мінську угоду від 5 вересня. При цьому Лавров заявив, що Росія буде «і надалі всіляко сприяти його запуску (діалогу. – Ред.). Виступати за налагодження стійких прямих контактів Києва з Донецьком і Луганськом в контексті виборів, які там пройшли, за продовження роботи в рамках Контактної групи за участю представників ДНР і ЛНР».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Українська правда»

Як інформував «Щоденний Львів», РФ вперше офіційно підтвердила намір і далі поглиблювати неоголошену війну на українському Сході.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів