Росія перекинула до кордону з Україною підрозділи 76-ї Псковської десантно-штурмової дивізії, – РНБО (відео)

15:58 16 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: euroradio.fm

Про це заявив у понеділок секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій.


Відео: Громадське ТБ

Як передає сьогодні, 16 червня, кореспондент УНІАН, секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій заявив у понеділок на прес-конференції:

«У нас є інформація, що 15 червня Збройні сили РФ до прикордонного з Україною району передислокували підрозділи 76-ї Псковської десантно-штурмової дивізії, а також 4 військово-транспортними літаками Іл-76 здійснено перекидання особового складу, близько 150 військовослужбовців і техніки. Вони знаходяться за 20 км від України.

Крім того, планується відправка до прикордонних з Україною районів РФ батальйонів тактичної групи берегової оборони військ. Війська ЗС Росії, які зосереджені поблизу державного кордону України, нараховують 16 тис. військовослужбовців, також на території Криму зосереджено до 22 тис. військовослужбовців, і на території Придністров’я до 3,5 тис. військовослужбовців, які готові перейти до більш активних дій».

Натомість агенція «Укрінформ» цитує в понеділок заяву керівника Центру військово-політичних досліджень і координатора спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитра Тимчука про те, що колона російських танків дійсно рухається з Ростова у напрямку України, але в 50-кілометрову прикордонну зону вони не входили. Він припустив, що колона могла зупинитися, хоча й зазначив: на те, щоб подолати 50-кілометрову відстань, навіть у складі колони, не знадобиться багато часу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів