Росія нарощує свій окупаційний контингент на Донбасі, – РНБОУ (відео)

17:35 20 лютого 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 20 лютого

Ситуація в зоні бойових дій станом на 20 лютого
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко повідомив у п’ятницю: «Впродовж останніх днів, незважаючи на мінські домовленості, фіксується переміщення з Російської Федерації на територію України військової техніки і боєприпасів».


Відео: Ukraine Crisis Media Center

Інтернет-видання «7 Днів-Україна» передає сьогодні, 20 лютого:

«Російська Федерація нарощує окупаційний контингент на території Донбасу», – про це сказав сьогодні речник АТО Андрій Лисенко, повідомляючи на брифінгу дані Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України станом на 20 лютого 2015 року.

Андрій Лисенко підкреслив: «Впродовж останніх днів, незважаючи на мінські домовленості, фіксується переміщення з Російської Федерації на територію України військової техніки і боєприпасів».

Він навів конкретні дані, які підтверджують це: «Зокрема, в напрямку міста Новоазовськ зайшло більше 20 танків, 10 самохідних артилерійських установок та півтора десятки вантажних автомобілів. Також у цьому районі фіксується переміщення військовослужбовців Російської Федерації на автобусах. Через пункт пропуску «Ізварине» в напрямку Луганська зайшло 2 десятки вантажних автомобілів з боєприпасами і велика кількість паливозаправників. З початку вступу в дію Мінських угод терористами та російськими військовими було здійснено 302 обстріли позицій сил Антитерористичної операції».

За даними РНБО, у прикордонні з Україною Ростовську та Воронезьку області Росії прибувають військові частини, важка техніка та боєприпаси з інших регіонів Росії. Зброю, отриману з Росії, бойовики і російські найманці активно використовують.

Зараз бойовики перегруповуються, сконцентрувавшись на Донецькому та Маріупольському напрямках. «На Донецькому напрямку бойовики двічі завдали ударів по місстах Авдіївка та Тоненьке. Також під ворожим вогнем опинилося Курахове, Опитне та Водяне. В районі селища Піски бойовики атакували опрний пункт сил АТО. Напад відбито», – навів дані за минулу добу речник АТО.

«На Маріупольському напрямку злочинці зі стрілецької зброї та мінометів обстріляли населений пунт Бердянське», – додав Лисенко. Він відзначив, що «на Луганському напрямку вперше за довгий час не зафіксовано обстрілів наших позицій», однак підкреслив, що «провокації з боку проросійських бойовиків можуть поновитися-будь-якої хвилини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів