Росія може відповісти на появу миротворців в Україні військовим вторгненням, – прес-секретар

23:28 4 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: smoliarm.livejournal.com

Речник президента Росії Дмітрій Пєсков ствердно відповів у четвер на запитання «Чи може Путін скористатися правом попросити Раду Федерацій дозволити йому застосування сили за кордоном у зв'язку з дозволом Верховної Ради на присутність в Україні сил НАТО?».

Прес-секретаря президента Росії Путіна – Дмітрія Пєскова – запитали сьогодні, 4 червня, на прес-конференції: «Чи може Путін скористатися правом попросити Раду Федерацій дозволити йому застосування сили за кордоном у зв'язку з дозволом Верховної Ради на присутність в Україні сил НАТО?».

Речник Путіна відповів на це запитання ствердно, заявивши: «Президент Росії може скористатися будь-яким своїм конституційним правом»

«Русская Служба Новостей», повідомляючи про це в четвер, пояснює також: «4 червня Верховна Рада підтримала зміни до закону «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на територію України». За це рішення, спрямоване на «підтримку миру і безпеки», проголосували 240 народних депутатів. Нове положення до статті 3 закону передбачає таку мету перебування іноземних ЗС на Україні, як «надання Україні на її прохання допомоги у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримки миру і безпеки на підставі рішення ООН або ЄС». Також прийнятий закон забороняє участь у таких операціях збройних сил держав, «які розв'язують проти України збройну агресію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів