Росія готує другий етап окупації України, – МЗС

16:14 8 квітня 2014 р.

Фото до новини

Міністерство закордонних справ заявило у вівторок, що загострення ситуації в окремих містах сходу і півдня нашої країни інспіроване ззовні та викликане підривною діяльністю Кремля.

Про це йдеться сьогодні, 8 квітня, в «Заяві МЗС щодо втручання РФ у внутрішні справи України»», опублікованому на сайті зовнішньополітичного відомства. Відтак наведемо її текс повністю:

«Загострення ситуації в окремих містах сходу і півдня України інспіроване ззовні та викликане підривною діяльністю Російської Федерації. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

«До здійснення провокацій залучені угруповання, які керуються російськими спецслужбами. Агресивні дії, що ставлять під загрозу життя і безпеку українських громадян, активізація сепаратистських сил та участь у протиправних діях громадян Росії свідчать про намір здійснити другий етап окупації України», – сказано в заяві.

У відомстві зазначають, що диверсійна робота супроводжується масштабною пропагандистською кампанією, яка цинічно спотворює факти, застосовує шантаж і погрози, поширює відверту неправду та має на меті виправдати втручання у внутрішні справи України. «Підірвати спокій мала й маячня про появу «американських спецназівців» для подолання дій заколотників. Ці спекуляції свідчать про глибоко уражений спецопераціями спосіб мислення російської агентури», – заявляє МЗС.

Українські громадяни не піддалися на провокації, зазначають дипломати. «Наш народ не приймає і не прийме ідей сепаратизму та фашизму, які активно поширюють провокатори з російськими спецслужб. Ідея т.зв. «федералізації» України, нав’язувана Москвою, належить до цього ж числа спеціальних розробок», – сказано в заяві.

«Російський шовінізм не цікавлять права жодної людини, включно з реальними потребами самого російського народу, чиє складне економічне, соціальне та демографічне становище викликає справедливе міжнародне занепокоєння та тривогу», – заявив МЗС. При цьому МЗС повідомляє, що Україна готова до міжнародного врегулювання та діалогу в тих форматах, які здатні забезпечити практичні результати в чітко визначеній часовій перспективі.

«Принциповими елементами врегулювання мають стати припинення агресивних дій, риторики і підривної діяльності Російської Федерації проти нашої держави, відмова Росії від завойовницьких планів, що становлять пряму загрозу для всіх держав-сусідів та міжнародного миру і безпеки, відведення підрозділів збройних сил Росії від українських кордонів та з Автономної Республіки Крим», – йдеться в заяві».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів