Російський телеканал панікує, що у Львові "зомбують" школярів

13:43 13 вересня 2013 р.

А також вперто повторює міфи ще радянської пропаганди


Російський телевізійний «5 канал» випустив в ефір сюжет про нібито "зомбування" українських школярів історією УПА та Голодомору. Відеозапис його сюжету виклав на сервісі Youtube користувач Святослав Роман.

Зокрема телеведучий непокоївся з приводу того, що, з його слів, "перший урок у школах міста Львова був присвячений створенню Української Повстанської Армії». Після чого повторив не підтверджені фактами міфи ще радянської пропаганди, що бійці УПА нібито «воювали в роки Великої Вітчизняної війни під німецьким командуванням, допомагали фашистам знищувати на окупованих територіях комуністів і євреїв, тобто різали своїх".

Блефував також російський тележурналіст, що у Львові начебто «ветеранів б'ють на 9 Травня». Хоч жодного буцімто побитого  9 травня ветерана, звісно ж, не продемонстрував, бо насправді такого не було.

Відтак нагадаємо, що 16 січня Вищий адміністративний суд підтвердив рішення судів нижчих інстанцій, якими визнано законним указ колишнього президента Віктора Ющенка (2005-2010 роки) про визнання воїнів Організації українських націоналістів і Української повстанської армії учасниками боротьби за незалежність України. Причому це рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Тим паче у примітивно-пропагандистських телесюжетах країни, яка досі не розпрощалася з ідеологічними штампами радянського тоталітаризму.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів