Російський диверсант Гіркін зник разом із грошима РФ для найманців-бойовиків, – ЗМІ (відео, оновлено)

22:15 8 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/Євромайдан

Як повідомив спікер Інформцентру РНБО Андрій Лисенко, «місцевий криміналітет дав Гіркіну дві доби для повернення «каси», яка була передана з РФ для фінансування найманців».


Відео: 5 канал

Телевізійний «5 канал» інформує сьогодні, 8 липня, в повідомленні «Оточення Гіркіна-Стрєлка звинуватило його у зраді і корупції, – РНБО»:

«У зраді та привласненні цінностей із розграбованого Слов'янська звинувачують Ігоря Гіркіна, також відомого як «Стрєлок» у його ж оточенні. Про це повідомили у Раді нацбезпеки і оборони.  Там кажуть: на повернення каси, з якої фінансуються найманці на Донбасі, ватажку терористів місцевий криміналітет дав два ні.

«Між бандами терористів посилюються внутрішні конфлікти. Так ватажка бандитів Гіркіна його найближче оточення звинувачує у зраді та привласненні цінностей із розграбованого Слов»янська. За оперативною інформацією, місцевий криміналітет дав йому дві доби на повернення каси, з якої фінансуються найманці, що була передана йому з Російської Федерації», – зазначив Андрій Лисенко, речник інформаційного центру Ради нацбезпеки і оборони».

Натомість інтернет-назета «Преса України» інформує сьогогдні, 8 лирня, в публікації «Стрєлков-Гіркін з касою ДНР подався в біга»:

«Після незрозумілої втечі «міністра оборони» самопроголошеної ДНР Ігоря Стрєлкова-Гіркіна з укріпленого Слов'янська в Донецьк, соратники російського диверсанта втратили з ним зв'язок. Як виявилося, втікаючий «Стрєлок», або «профукав» або «умикнув» касу незалежної республіки, кримінальники «Дамбаса» (Донбасу) зажадали від колишнього ватажка повернути громадські гроші. Про це розповідає на брифінгу спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, новину передає Преса України.

«За оперативною інформацією, Гіркіна звинуватили у привласненні цінностей з розграбованого Слов'янська. Місцевий криміналітет дав Гіркіну дві доби для повернення «каси», яка була передана з РФ для фінансування найманців», – повідомив Лисенко.

За свідченням інформатора, близького до терористів, дійсно, під час втечі зі Слов'янська, «Стрєлок» кинув зброю і бойову техніку в Слов'янську, однак на кількох вантажівках було погружене добро з будинку колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи і сина Азарова. Через деякий час, Стрєлков з'явився в Донецьку, де дав інтерв'ю російським ЗМІ

 Під час розмови Стрєлков назвав причину, з якої він втік із заблокованого Нацгвардією Слов'янська. Як виявилося, терорист мав намір «зберегти життя мирним жителям і ополченцям».

Проте 48 годин на повернення ДНРовской каси практично закінчуються, а бойового командира – реконструктора і слід прохолов. Нічого про нього не чули і не знають про місцезнаходження Стрєлкова і серед «офіційних осіб» ДНР, про що повідомляє «перший віце-прем'єр» самопроголошеної ДНР Андрій Пургін.

«Не знаю, де він і перший раз про це чую від вас!», – заявляє Пургін.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України визнала самопроголошені ДНР і ЛНР терористичними операціями. Також, ВР готується в оперативному порядку розглянути питання щодо позбавлення громадянства тих громадян України, які сприяли цим організаціям або були якимось чином причетні до їх діяльності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів