Російський диверсант Гіркін-«Стрєлков» визнав нехіть донеччан до його банди й заманює до неї грошима

11:30 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

«Для мільйонного міста «ополчення» дуже мало», – сказав він, відповідаючи на запитання про кількість сил у прихильників «ДНР», яку Генпрокуратура України визнала терористичною організацією.

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Стрєлок» визнав, що в Донецьку підтримки мало, й озвучив розцінки»:

«Один із лідерів терористів Ігор Гіркін, він же «Стрєлок» і «Стрєлков», визнав, що Донецьк не готовий воювати з українською армією, із тилом і постачанням у сепаратистів погано. Про це російський диверсант, який проголосив себе «головнокомандуваче» так званої «ДНР», заявив в ефірі донецького телебачення, повідомляє сайт «62.ua».

За його словами, Донецьк зараз перебуває на «мирному положенні», і його стан можна порівняти з підготовкою до оборони Слов'янська двомісячної давнини. Також «Стрєлок» сказав, що на даному етапі оборона Донецька пов'язана з великою кількістю жертв серед його бойовиків.

«Ми вживаємо щоденних заходів для того, щоб місто було готове до оборони з погляду фортифікаційної», – заявив Гіркін. При цьому йому прикро, що городяни живуть мирним життям і не вірять, що «українські каральні підрозділи можуть відкрити масований артилерійський вогонь і авіаційні удари по житлових кварталах».

«Для мільйонного міста ополчення дуже мало», – сказав він, відповідаючи на запитання про кількість сил у прихильників «ДНР», яку Генпрокуратура України визнала терористичною організацією.

«Із тилом у нас усе погано, погано і з постачанням (необхідного)», – визнав Гіркін. За його словами, йому потрібно 8-10 тисячах людей: «або щоб вони самі прийшли, або щоб були призвані».

Крім того, як повідомляє «РИА «Новости», Гіркін заявив, що «ДНР» буде створювати «контрактну армію», її найманцям будуть виплачувати від 5 до 8 тисяч. «Хотілося б сказати, що багато хто готовий був би, очевидно, вступити в ополчення, якби була гарантія для родин. Зараз така гарантія буде, починаючи з цього місяця, ополченцям планується виплачувати досить серйозні, ну за місцевими мірками, суми, тобто від п'яти до восьми тисяч гривень», – сказав він.

«Ми плануємо з липня місяця ввести оплату. <…> Тобто ми будемо створювати контрактну армію», – заявив лідер терористів на прізвисько «Стрєлок».

«Славянск=Украина» у Твіттері також цитує заяву Гіркіна про те, що «ДНР» запровадить «воєнний стан» у районах зосередження української армії, а в Донецьку й підконтрольних регіонах будуть створені «комендатури».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів