Російський диверсант Гіркін скаржиться на штурм Луганська 70-ма українськими танками

18:51 13 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Вадим Ковальов

Самопроголошений «міністр оборони» терористів перевіряє інформацію про висадку з вертольотів нашого десанту в самому місті.

Телеканал «112 Україна» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «Стрєлков заявляє про входження українських танків у Луганськ і висадку десанту»

«Важкі бої почалися на околицях Луганська, є попередня інформація про висадку в місті десанту», –повідомив агенції «РИА Новости» командувач військом самопроголошеної Донецької народної республіки Ігор Стрєлков (за даними СБУ, справжнє прізвище цього російського диверсанта – Гіркін. – «ЩЛ»).

«На околицях Луганська важкі бої. Противник кинув у бій близько 70 танків у складі двох компактних бронегруп. Є поки непідтверджені дані про висадку з вертольотів спецназу противника в самому місті», – повідомив Стрєлков.

За його словами, загострюється ситуація і навколо Донецька. «У нас уздовж фронту артилерійські перестрілки, противник підтягує багато бронетехніки, артилерію і вертольоти. З півдня і з заходу до Донецька йдуть колони укрів (української армії – «112»)», – заявив Стрєлков.

Зазначимо, українська армія впритул підійшла до Донецьку і Луганську, де зосередили основні сили бойовиків. Силовики заявляли, що остаточно розгромити сили ополчення не виходить з-за того, що бойовики розмістили свої вогневі позиції в спальних районах міст».

Натомість «Муниципальная газета» інформує сьогодні, 13 липня, в повідомленні «У Луганську почалася танкова баталія»

Сьогодні, 13 липня, з'явилася інформація про серйозне настанні сил АТО на Луганськ. Зокрема, повідомляється про те, що увійшла колона танків, а також висадці десанту. Почався бій. 

Луганський «Твіттер» замайорів повідомленнями про входження українських танків до Луганська: «В Сухаревой балці сильний бій ... Ніч буде не спокійною, стрільба, вибухи. Практично по всьому місту. Масштабний наступ військ на Луганськ. З півдня і з заходу багато броні, підтягують арту. Висадився наш десант. З півночі артпідтримка». 

Своєю чергу, про це також написав на своїй сторінці «ВКонтакте» командувач ополченням ДНР Ігор Стрєлков: «На околицях Луганська важкі бої. Противник кинув у бій близько 70 танків у складі двох компактних Бронегруппа. Є поки непідтверджені дані про висадку з вертольотів спецназу противника в самому місті. У нас вздовж фронту артилерійські перестрілки + противник підтягує багато бронетехніки, артилерію і вертольоти. З півдня і з заходу йдуть колони». 

Варто відзначити, що до цього моменту місцеві жителі повідомляли про те, що в місті знаходиться численна техніка ЛРН.  Як раніше повідомляла «МГ», мешканці кількох районів Луганська стали побачилися, як з житлового сектора стріляла ракетна установка «Град». Луганчани вважають, що стрілянина йшла по Станиці». 

Своєю чергою, сайт «0642» повідомляє в неділю з посиланням на місцеву жительку, що Збройні Сили України рушили зі села Сабівка Слов‘яносербського району на Луганськ.

«Під час дня почалася сильна стрілянина. Ми спустилися в льох, через дві години в селі з'явилася українська бронепіхота. Її було дуже багато. Багато часу на нас не витратили, оглянулися, хвилин 15 минуло, і виїхали іздовж р.Біла. На мосту над річкою, говорять, об'єдналися ще з якоюсь частиною і пішли на Луганськ. Зараз у районі Ювілейного чути сильні вибухи і постріли», – повідомляє селянка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів