Російський десантник зізнався, що воював на Донбасі проти України, імітуючи «ополченця» (аудіо)

23:00 10 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

«Телеканал новин «24» отримав аудіозапис розповіді російського десантника про те, як його відправили воювати на Донбас, змусивши зватись «ополченцем».


Відео: «Телеканал новин «24»

«Телеканал новин «24» отримав аудіозапис розповіді російського десантника про те, як його відправили воювати на Донбас, змусившии зватись «ополченцем». Хоч міністерство оборони РФ інформацію щодо перебування Костромських та Псковських десантників у статусі «ополченців» на сході України називає «підступними й брехливими голосами ворожих ЗМІ», військовослужбовець розповідає протилежне:

«Посадили в ешелон нас в Іваново. Командир дивізії побудував перед ешелоном. Батюшка приїхав, водою полив. І командир дивізії сказав: от, десантники, вам належить виконання бойового завдання з ризиком для життя і здоров'я. Хто по якихось обставин боїться або не хоче – вийти крок з ладу.

Ніхто не вийшов. Військові квитки забрали, телефони в ящики спеціальні. На техніці номери зафарбували, цю військову приналежність»

Десантник розповів також, що його ешелон зробив великий гак, перш ніж опинився в ростовському Таганрозі – напряму з Іванова до Таганрога приблизно 1300 кілометрів, а військовий потяг задля замітання слідів подолав більше 4000 кілометрів: 

«Під'їжджаємо вже за Ростовом Таганрог. І нам кажуть знімайте тільняшки, піксельні форми.  Кажуть, ви тепер не десантники.

Дали тюремну форму, чорну. Це, все тепер, ополченці Донеччини. Щось зробили – я засміявся. А мені кажуть: «Смійтеся, смійтеся, тут по периметру 10-15 метрів 4 дні тому теж хлопці сміялися, зараз їх матері в цинку синів своїх везуть тіла».

Про це повідомляється в середу на сайті «Телеканалу новин «24».

http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?rosiyskiy_desantnik_rozpoviv_yak__vdayuchi_opolchenetsya_voyuvav_na_donbasi&objectId=519622

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів