Російсько-терористичні війська висунулися на Донбасі на передові позиції, – «ІС»

10:16 2 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: amurburg.ru

Як повідомив у п’ятницю народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук, у район Горлівки прибуло свіже формування (до 300 осіб) російських військ, які взяли це місто під свій контроль.

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 2 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Серед бойовиків, знищених при спробі атакувати позиції українських військ в районі н.п. Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ») 31 грудня, виявилися четверо замаскованих під т.зв. «ополчення» російських морських піхотинців з Чорноморського флоту РФ. Всі четверо – солдати контрактної служби.

У район н.п. Горлівка (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») прибуло свіже формування (до 300 осіб) російських військ, які взяли місто під свій контроль. Прибулі одягнені в нову камуфляжну форму без розпізнавальних знаків, відмінно оснащені і озброєні. З їх прибуттям в місті різко зменшилася кількість місцевих бойовиків.

У районі н.п. Волноваха (місто й районний центр на Донеччині. – «ЩЛ») поблизу н.п. Миколаївка (село у Волноваському районі Донеччини. – «ЩЛ») підрозділи російсько-терористичних військ знову висунулися до передових позицій українських військ. Зафіксовано два свіжих формування противника загальною чисельністю до 200 осіб і шість одиниць бронетехніки. Також у цьому районі зафіксовано активну розвідувальну діяльність (БПЛА (безпілотні літальні апарати. – «ЩЛ») і диверсійно-розвідувальні групи противника).

Південніше Старобешеве (селище міського типу й районний центр на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовано батарея САУ (самохідних артилерійських установок. – «ЩЛ») 2С1 «Гвоздика» противника на марші (чотири САУ та декілька «КамАЗів» зі снарядами). Бойова охорона на марші забезпечувалося одним БМП і декількома вантажівками з піхотним підрозділом на борту. Батарея висунулася на передові вогневі позиції.

У районі Трьохізбенки (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ») російсько-терористичні війська знову почали практикувати тактику «блукаючих танків» (аналогічна ситуація в районі Донецького аеропорту). Екіпажі танків – в основному військовослужбовці РФ.

Відзначаються шаблонні дії екіпажів («за підручником»): потайний вихід на вогневу позицію, три-чотири прицільних пострілів, різкий відхід і зміна позиції. Обов'язково використовується піхотне прикриття й попередня дорозвідка об'єкта атаки. Іноді по передньому краю завдаються мінометні удари з метою придушення протитанкових засобів українських військ і забезпечення відходу своїх танків.

На ділянці Докучаєвськ (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») – Тельманове (селище міського типу й районний центр на Донеччині. – «ЩЛ») російсько-терористичні війська почали ущільнювати бойові порядки після «розвалу» свого переднього краю (внаслідок недавнього масового дезертирства місцевих бойовиків). Вперед висуваються «перевірені» формування, укомплектовані бойовиками з бандформувань «Оплот» і «Восток», а також російськими найманцями.

У районі н.п. Гранітне  (на Донеччині таку назву мають два села – в її Володарському й Тельманівському районах. – ЩЛ») противник підтягнув у першу лінію зведену артилерійську групу. У взаємодії з мінометними розрахунками ствольна артилерія завдає ударів по позиціях українських військ в даному районі.

В «уряді» «ДНР» триває кампанія з пошуку «українських шпигунів». За запевненням керівництва «міністерства держбезпеки» «ДНР», спеціальну перевірку пройдуть всі міністри та директори департаментів. Відмічено зникнення ряду «чиновників».

Одночасно в Донецьку в громадських місцях знову стали з'являтися проукраїнські написи. «Органи безпеки» «ДНР» вживають заходів щодо виявлення «українського підпілля».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 2 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів