Російсько-терористичні війська втратили частину флангових позицій під аеропортом Донецька, – «ІС» (+відео)

09:45 20 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: racurs.ua

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у вівторок: «Українські війська закріпилися на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленого завдання зі «взяття під контроль» Донецького аеропорту втратили частину флангових позицій».


Відео: Петро Шуклінов

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 20 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На тлі загострення протистояння в зоні конфлікту на Донбасі російське командування намагається організувати взаємодію сил терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». На Донецький напрямок перекидається підкріплення зі складу «військ ЛНР». Дані заходи здійснюються під безпосереднім керівництвом і контролем російських фахівців.

Одночасно в обох терористичних організаціях тривають заходи з проведення доукомплектування поріділих лав бандформувань. Так, у «ДНР» тривають спроби викликати «приписний склад» у військкомати для різного роду «звірок» та «уточнень», в реальності ж – для проведення агітації щодо вступу до лав бандформувань в рамках чергової кампанії з набору «добровольців». У «ЛНР» подібні заходи проводяться у формі примусової «мобілізації» під загрозою покарання «за законами воєнного часу» у разі ухилення.

Украй складною залишається ситуація в районі Донецька. Серед бойовиків, котрі діють в Донецьку, ходять наполегливі чутки про підготовку на цій ділянці якогось «контрудару». У Петровському районі Донецька розгорнуто додаткову артилерійська групу противника.

У районі Мар'їнки зафіксовано батарею САУ (п’ять одиниць 2С1 «Гвоздика») та обладнані вогневі позиції для батареї 120-міліметрових мінометів. У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано переміщення бронегрупи (шість бойових бронемашин і три танки). Ще одна бронегрупа російсько-терористичних військ (до 10-ти одиниць бронетехніки, включаючи чотири танки), перекинуто до селища Веселе.

Противник продовжував завдавати вогневих ударів по передових позиціях українських військ у районі Донецького аеропорту (ДАП), а також у районі н.п. Піски, Дослідне та Авдіївка, намагаючись перешкодити підходу підкріплень до українських підрозділів, яківели бої на флангових позиціях в районі ДАПа, а також проведенню їх перегрупування. Спроба «зупинити прорив» української бронетехніки, яка реалізувалася у підриві Путилівського шляхопроводу, стала наслідком паніки особового складу бандформування, котий потрапив під щільний вогонь із танкових гармат української бронегрупи й змушений був залишити свої позиції.

У районі Спартака українська артилерія придушила вогневі точки супротивника. Бойовики намагаються вести контрбатарейну боротьбу, однак невдало: впродовж останніх двох діб три САУ терористів в результаті ударів української артилерії отримали значні пошкодження й на буксирі відведені в район Горлівки. Українські війська закріпилися на околиці Спартака. Бойовики замість виконання поставленого завдання зі «взяття під контроль» Донецького аеропорту (ДАП) втратили частину флангових позицій.

У районі Горлівки українська артилерія відпрацювала по місцях дислокації бойовиків, складах озброєння, ремонтним майстерням, місцям накопичення матеріально-технічних ресурсів. У дворі машинобудівного заводу були накриті позиції двох САУ 2С1 «Гвоздика» бойовиків (обидві не підлягають відновленню).

На північних і північно-західних околицях Макіївки противник обладнав вогневі позиції для своєї артилерії (як ствольної, так і реактивної). Вогонь ведеться по околицях Горлівки і Єнакієвого, а також по позиціях українських військ в районі ДАП.

У районі Трёхізбёнки й Кримського впродовж останніх трьох діб терористи завдали декілька вогневих ударів зі ствольної артилерії та мінометів, прикриваючи підхід своїх підрозділів в цей район з району Алчевська. З позицій в районі Стаханова періодично продовжує працювати артилерійська група терористів.

У районі Станиці Луганської після дозволу на відповідні дії українська артилерія завдала масованого вогневий удар по раніше зафіксованим позиціях мінометів і артилерії бойовиків. Південніше Луганська в спеціальному «відстійнику» зосереджено кількадесят одиниць бронетехніки без екіпажів (до 25-ти танків і до 30-ти одиниць ББМ), в якості ресурсу для доукомплектування «армій ДНР і ЛНР». Перекидання техніки з території Росії здійснювала спеціальна збірна команда зі складу однієї з бригад Південного військового округу (РФ).

Через Краснодон в район Луганська перекинуто дві ротних тактичних групи російських військ. У складі кожної з них – до 20 одиниць БМП-97 (перебуває на озброєнні виключно російської армії), до 10-ти одиниць інших ББМ, шість танків. Ці групи використовуються керівництвом «ЛНР» як якийсь «резерв головного командування», у тому числі для «встановлення єдиноначальності й створення єдиної командної вертикалі» в «ЛНР». Дані підрозділи вже встигли відзначитися у Краснодоні, Свердловську та Луганську, намагаючись «демілітаризувати» ряд формувань російських «козаків» і місцевих бойовиків, які не бажають підкорятися керівництву «ЛНР».

Дмитро Тимчук написав це у вівторок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів