Російсько-терористичні війська створюють на Донбасі ударні групи для атак на наші позиції, – «ІС» (відео)

13:10 15 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: amurburg.ru

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер: «Російсько-терористичні війська під прикриттям артилерійського вогню продовжують проводити перегрупування своїх сил».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 15 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У зоні конфлікту на Донбасі зберігається складна ситуація. У районі Донецька російсько-терористичні війська під прикриттям артилерійського вогню продовжують проводити перегрупування своїх сил на ділянці Спартак (селище й залізнична станція під Донецьком. – «ЩЛ») – Старомихайлівка (селище міського типу в Мар'їнському району Донеччини за 20 км від її обласного центру. – ЩЛ»), намагаючись відновити боєздатність підрозділів, які раніше брали участь в атаках на позиції українських військ в Донецькому аеропорту й районі населеного пункту Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»). У ході перегрупування противник намагається створити ударні групи на нових ділянках, готуючись до продовження активних дій.

У районі Ясинуватської розв'язки також триває накопичення сил противника. Відзначається перекидання на передній край не тільки «піхотних» підрозділів, а й артилерії, відначено обладнання нових артилерійських позицій в даному районі.

Аналогічні дії противник здійснює у районі Спартака.

Крім того, в районі Донецька зафіксовано активність трьох бронегрупи супротивника. Одна з них діє між Спартаком і Донецьким аеропортом, друга зайняла позиції перед Донецьким аеропортом, третя оперує між населеними пунктами Піски й Красногорівка (місто в Мар'їнському районі Донеччини. – «ЩЛ»). Ці бронегрупи виконують завдання збезпосередньої вогневої підтримки «піхоти» супротивника, яка атакує Донецький аеропорт і Піскі 

Через Сніжне (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») російсько-терористичні війська перекидають ремонтні підрозділи й конвої постачання для забезпечення своїх формувань, які знаходяться в північному та північно-західному районах Донецька. Зафіксовано перекидання тактичної групи російсько-терористичних військ в районі Старобешевого (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») – Комсомольське (місто на Донеччині, підпорядковане Старобешівський районній раді. – «ЩЛ»).

У складі передових підрозділів цієї тактичної групи – сім бойових броньованих машин (ББМ) і до десяти одиниць вантажного автотранспорту. Тактична група перекидається на південь від Старобешевого.

На приморському напрямку відзначається початок перекидання до Павлополя (село в Новоазовському районі Донеччини. – «ЩЛ») передових підрозділів тактичної групи російсько-терористичних військ, яка діяла в районі Новоазовська (місто та райцентр на півдні Донеччиніи. – «ЩЛ»). Перекидання здійснюється переважно в темний час доби невеликими групами (бойова техніка й жива сила перекидається окремо). Зафіксовано появу на цій ділянці щрнайменше однієї свіжої посиленої ротної тактичної групи (РТГ) противника, що має в своєму складі три танки й до 12-ти ББМ.

У районі Стаханова (місто обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ»)  противник веде вогонь зі ствольної артилерії з нових обладнаних вогневих позицій по передових позицій українських військ в районі Попасної (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») .

У районі н.п. Кримське (на Донеччині таку назву має селище, підпорядковане Дзержинській міськрад, а на Луганщині – село в Слов'яносербський районі. – ЩЛ») і Трьохізбенка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – ЩЛ») російсько-терористичні війська продовжують вести вогневе протиборство з підрозділами українських військ. Противник використовує в основному міномети й ствольну артилерію (САУ), також відзначено використання щонайменше батареї РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»).

Через Луганськ до складу угруповання російсько-терористичних військ, зосередженої в районі Щастя(місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ») – Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ»), продовжує прибувати поповнення. Всього впродовж трьох днів зафіксовано перекидання 15-ти одиниць бронетехніки й одного посиленого мотострілецького батальйону.

Закінчується черговий цикл підготовки бойовиків для дій на Донбасі в спеціалізованих навчальних центрах в Перевальному (окупований Крим) і під Ростовом-на-Дону (РФ). Загальна чисельність підготовлених бойовиків перевищує 3000 чоловік. Дані сили терористи увіллються до складу створюваних централізованих збройних формувань так званої «Новоросії».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів