Російсько-терористичні війська продовжують перегрупування своїх сил на Донбасі, – «ІС»

09:45 8 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 7 січня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій станом на 7 січня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер: «Ущільнюються бойові порядки російсько-терористичних військ, в першу лінію висуваються потужні вогневі засоби (артилерія і бронетехніка), у других ешелонах створюються тактичні резерви у вигляді замаскованих «під ополчення» підрозділів російських збройних сил, розгортається повномасштабна система постачання і забезпечення».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 8 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Російсько-терористичні війська продовжують перегрупування своїх сил, основна маса яких зосереджена на декількох напрямках – приморському (по осі Новоазовськ  (місто й райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») – Маріуполь  (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – ЩЛ»)».), південніше Донецька (Докучаєвськ (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») – Тельманове (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ»)) і в смузі Алчевськ-Стаханов (міста обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ»), включаючи підрозділи, що блокують Дебальцевський плацдарм з півдня і сходу. У цих районах продовжують накопичення основної маси матеріально-технічних ресурсів (боєприпасів, палива, запасних частин) на «централізованих» складах і базах. Окремі формування противника оперують в західній та північно-західній частинах Донецька, на вузлі Горлівка – Єнакієве  (міста обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), а також ведуть бої на ділянці північніше Луганська, виконуючи «локальні» завдання.

У західному і північно-західному районах Донецька, безпосередньо прилеглих до передових позицій українських військ, продовжує фіксуватися активність російсько-терористичних військ. Відзначається діяльність щонайменше трьох маневрених вогневих груп противника (до складу груп входить бронетехніка, в тому числі танки, а також зенітні знаряддя й міномети на автотранспорті).

Ці маневрені групи періодично завдають вогневі удари по позиціях українських військ, а потім змінюють позиції. При проведенні атак дані групи виконують роль підрозділів вогневої підтримки піхотних підрозділів бойовиків.

Крім того, на ділянці від Мар'їнки (місто й райцентр, від якого до Донецька – 21,3 км, а автодорогою – 33 км, – ЩЛ») до Ясинуватої (місто та райцентр Донеччини, розташоване за 12 км від її обласного осередка. – «ЩЛ») щонайменше дві артилерійські групи російсько-терористичних військ підтримують вогнем діючі формування своїх військ (шість вогневих батарей, включаючи ствольну артилерію, протитанкові гармати, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»)). Періодично, під конкретні завдання, дані артгрупи посилюються силами і засобами (в основному мінометами й РСЗВ), зі складу підрозділів, зосереджених на південний схід від Донецька (Шахтарськ (місто й районний центр Донеччини. – «ЩЛ») – Старобешеве (селище міського типу й районний центр на Донеччині. – «ЩЛ»)).

У районі Чорнухине  (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ») (Дебальцевський плацдарм) підрозділи російсько-терористичних військ ведуть обстріли з важкого піхотного озброєння передових позицій українських військ. Відзначається посилення цих підрозділів противника бронетехнікою (за останні дві доби відзначено прибуття до 10-ти бойових броньованих машин). 

Підрозділи бойовиків, які діють в даному районі, забезпечує зведена артилерійська група (до 20-ти знарядь ствольної артилерії, в основному 122-міліметрові гаубиці Д-30, а також шість одиниць РСЗО БМ-21 «Град»). Відзначається робота коректувальників та артилерійських розвідників.

На ділянці Докучаєвськ-Тельманове продовжується зростання напруженості, бойовики нарощують бойову активність (у першу чергу у вигляді розвідувально-диверсійної діяльності). Також на цій ділянці ущільнюються бойові порядки російсько-терористичних військ, в першу лінію висуваються потужні вогневі засоби (артилерія і бронетехніка), у других ешелонах створюються тактичні резерви у вигляді замаскованих «під ополчення» підрозділів російських збройних сил, розгортається повномасштабна система постачання і забезпечення.

У районі Новоазовськ- Широкине (село в Новоазовському районі Донеччини. – «ЩЛ»), а також на північ від даного району, батальйонні тактичні групи (БТГ) противника здійснюють часткову перегрупування в рамках удосконалення своєї системи оборони.

Бандформування, які діють на території «ЛНР», різко посилюють свої можливості з протитанкової боротьби.

Так, на озброєнні стахановського «козацтва» та «бригади» Мозгового відзначається масова поява 100-міліметрових протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра», які прибули з Росії. Крім того, йдуть поставки даними банд формуванням протитанкових ракетних комплексів (відзначено перекидання близько 20-ти ПТРК типу «Фагот», а також кількох російських ПТРК «Корнет»)».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів