Російсько-терористичні війська поранили сьогодні шістьох наших бійців та атакують Дебальцеве (відео)

18:40 15 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник повідомив у неділю: «На трьох опорних пунктах йде бій, на двох з них вже можна перекрикуватися з противником. Пропонують скласти зброю і йти».


Відео: «112 Україна»

Бойовики обстріляли з мінометів Миронівське, шестеро  бійців сил АТО поранені. Про це у коментарі телеканалу «112 Україна» повідомив сержант батальйону «Донбас» Євген Шевченко

Дослівно ж він сказав: «Вранці далекобійна артилерія працювала, але не влучали. А десь годин в 11, з 11 до 12-ти, обстрілювали з мінометів 120-мм, «валили» чітко по селу. При мені було чотири поранених, я двох коли вивозив на Артемівськ, потім знову поновився обстріл мінометний, і ще двоє поранених».

Своєю чергою, куратор батальйону «Кривбас» Микола Колесник повідомив у неділю в ефірі телеканалу «112 Україна», що поблизу Дебальцевого йде танкова атака бойовиків на позиції сил АТО. Дослівно ж він сказав:

«На трьох опорних пунктах йде бій, на двох з них вже можна перекрикуватися з противником. Пропонують скласти зброю і йти. Їм ніхто не вірить, зброю ніхто складати не буде, йти і покидати позиції ніхто не буде.

На третьому опорному пункті, по ньому ведеться вогонь практично прямою наводкою з танків. Наша артилерія, оскільки у нас перемир'я і припинення вогню, дані опорні пункти не підтримує.

Хлопці воюють тим, що у них є, досить успішно, але дуже відчувається втома. Що робити далі – приймати рішення нагорі. 

Евакуювати поранених з-під Дебальцевого на даний момент неможливо. По-перше, нема на чому, по-друге, під вогнем вивозити поранених – це другий раз наражати хлопців і тих, хто їх евакуює, на небезпеку. Тому всі знаходяться на позиціях».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» передало сьогодні, 15 лютого: «Проросійські бойовики заявили, що не будуть дотримуватися перемир'я у Дебальцевому. Представник «Міноборони «ДНР» Едуард Басурін, заявив: «Звичайно, ми можемо відкрити вогонь (по Дебальцевому. – Ред.). Це наша територія». За його словами, в інших місцях вздовж лінії розмежування стріляніну припинено.

Інтернет-видання «Українська правда» також передало сьогодні, 15 лютого: «У Путіна нагадали бойовикам, що «мінські угоди» – для всіх». У повідомленні також конкретизують:

«Комплекс заходів, що є основою для припинення вогню на Донбасі, має дотримуватися беззастережно. Про це заявив речник президента РФ  Дмитро Пєсков, коментуючи заяву бойовиків «ДНР» про відмову припиняти вогонь.

Говорячи про заяву представників «ДНР», Пєсков заявив: «Уся послідовність дій вказана у «Комплексі заходів» щодо реалізації мінських угод. Усі ці умови мають виконуватися беззастережно».

Як відомо, згідно з мінськими угодами, з 00:00 15 лютого у зоні АТО по всій лінії зіткнення діє режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним у АТО, віддав президент Петро Порошенко. 

15 лютого голова місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявив: ОБСЄ констатує майже цілковите припинення вогню протягом перших 12 годин режиму «тиші», «за деякими винятками». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів