Російсько-терористичні війська перекидають артилерію й бронетехніку вбік Щастя, Маріуполя й Дебальцевого, – «ІС»

14:52 4 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у неділю її оперативне зведення з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі.

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 4 січня, таке її оперативне зведення з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж останньої доби напружена ситуація зберігається в Донецьку. У Петровському районі міста фіксуються численні випадки відкриття безладної стрілянини з автоматичної стрілецької зброї групами бойовиків. Відзначаються перестрілки між підрозділами російсько-терористичних військ – представниками «військової поліції ДНР», бандформування «Восток» та окремими бійцями т.зв. «козацьких» формувань, деяка кількість яких залишається в Донецьку, й котрі не визнають керівництво «ДНР».

У районі Спартака (село в Ясинуватський районі під Донецьком. – «ЩЛ») російсько-терористичні війська продовжують зміцнювати свої позиції – обладнуються укриття для бронетехніки й приховані вогневі позиції для танків та артилерії, ведеться інтенсивна розвідка підходів до позицій українських військ на ділянці Авдіївка (місто обласного значення на Донеччині. – «ЩЛ») – Опитне (село в Ясинуватський районі на Донеччині. – «ЩЛ») – Донецький аеропорт – Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»).

У районі Горлівки  (місто обласного значення на Донеччині. – «ЩЛ») тактичний підрозділ російських військ (до посиленої роти), залишивши спостерігачів і бойову охорону, відійшло вглиб бойових порядків російсько-терористичних військ. Кілька днів тому він вів обстріли українських позицій в районі Майорська (житловий масив на північному заході міста Горлівка на Донеччині. – «ЩЛ»).

У районі Шахтарська (місто й районний центр на Донеччині. – «ЩЛ») і Зугреса (місто на Донеччині, підпорядковане Харцизькій міськраді. – «ЩЛ») відзначається перекидання конвоїв постачання російсько-терористичних військ. Зафіксовано до 25-ти одиниць тентованого транспорту, які пересувається в напрямку Донецька. Також зафіксовано перекидання одиниць бронетехніки до ділянки Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ») – Станиця Луганська (селище міського типу й рцентр на Луганщині. – «ЩЛ»). З 31 грудня на ранок 4 січня відзначено перекидання до 20-ти одиниць бронетехніки, включаючи танки.

У районі н.п. Гранітне (на Донеччині таку назву мають два села – в її Володарському й Тельманівському районах. – ЩЛ») і Тельманове  (селище міського типу й райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») обстановка продовжує залишатися досить напруженою. Після недавніх активних обстрілів позицій українських військ формування російсько-терористичних військ залишаються «в першій лінії», посилено зміцнюючи свої позиції. 

Іде перегрупування артилерії й бронетехніки – відзначається маневр ними в районі Новоазовська (місто й райцентр на Донеччині. – «ЩЛ»), Тельманового й Трьохізбенки (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), а також на правому фланзі Дебальцевського плацдарму. Загалом упродовж декількох днів на цих напрямках зафіксовано перекидання близько 15-ти танків, 10-ти бойових броньованих машин (ББМ), до 30-ти одиниць ствольної артилерії, а також підрозділи реактивних систем залпового вогню (до шести установок). Також на приморському напрямку в першій лінії оперативної побудови російсько-терористичних військ зафіксовано появу щонайменше двох мобільних артилерійських груп.

У «ЛНР» після ліквідації керівника бандформування «батальйон ГБР« Бетмен» Бєднова відзначається різке зростання напруженості. У райони н.п. Антрацит, Ровеньки, Алчевськ і Красний Луч (міста обласного підпорядкування на Луганщині. – «ЩЛ») перекидаються групи бойовиків, підпорядковані главі «ЛНР» Плотніцкому, за підтримки російського спецназу. Одночасно вбік Луганська з південного напрямку прослідувало артилерійський підрозділ одного з т.зв. «козацьких» формувань (шість 122-міліметрових гаубиць Д-30) і піхотний підрозділ».

Дмитро Тимчук повідомив це в неділю на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів