За добу російсько-терористичні війська обстріляли позиції українських силовиків на Донбасі 129 разів (відео)

10:05 15 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 14 січня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій станом на 14 січня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили в четвер: «Незаконні збройні формування збільшують кількість та інтенсивність обстрілів позицій наших сил та мирних населених пунктів».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 15 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається складною. Незаконні збройні формування збільшують кількість та інтенсивність обстрілів позицій наших сил та мирних населених пунктів. 

Розпочинаючи з 18-ї години вчорашнього вечора і до сьогоднішнього ранку, незаконні збройні формування відкривали вогонь 44 рази. Якщо вдень місцем найбільшого загострення залишався район Донецького аеропорту та населені пункти поблизу нього, то на вечір противник переніс вогонь на Луганський напрямок – у райони населених пунктів Кряківка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Верхня Вільхова (село в Станичо-Луганському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Трьохізбенка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – ЩЛ»). – «ЩЛ»), Кримське (село в Слов'яносербському районі Луганщини. – ЩЛ») та Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – ЩЛ»).

Розпочинаючи з 19.00 по цим населеним пунктам бойовики нанесли 13 ударів із РСЗВ «Град». При цьому бандформування не припинили обстрілювати позиції наших сил поблизу донецького летовища.

Під обстріл «Градами» потрапили населені пункти Тоненьке (село в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Красногорівка (місто в Мар'їнському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Богданівка (на Донеччині таку назву мають села в Артемівському, Волноваському, Красноармійському й Тельманівському районах, а на Луганщині – в  Слов'яносербському. – ЩЛ») та Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»). Вогню з ствольної артилерії і гранатометів до півтретьої ночі піддавався також новий термінал аеропорту, який наші військові залишати не збираються. 

Загалом же за добу бандформування 129 разів обстріляли позиції наших військових. Також зафіксовано 11 випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів у районах населених пунктів Кіровське (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»),  Старобільськ (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ»), Тошківка (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Талаківка Сартана (обидва – селища міського типу на донеччині, підпорядковані Іллічівській райраді міста Маріуполь. – «ЩЛ»), Бердянськ (місто обласного підпорядкування на півдні Запорізької області й північному узбережжі Азовського моря. – «ЩЛ»), Старий Айдар (село в Станичо-Луганському районі  Луганщини. – «ЩЛ»), Авдіївка та Маріуполь (міста обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ»).

Не дивлячись на складність, ситуація перебуває під контролем українських військових. У разі активізації противник отримує відсіч і несе втрати у живій силі та техніці».

Про це повідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів