Російсько-терористичні війська намагаються просуватися в напрямку Луганського, – «ІС»

09:10 19 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Нардеп і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер: «У напрямку Артемівська (Світлодарськ-Луганське) авангардні підрозділи противника намагаються просуватися у напрямку Луганського. Українські підрозділи, які забезпечують вихід Дебальцевської угруповання українських військ, ведуть стримуючі бої».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 19 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Російсько-терористичні війська повністю взяли під контроль населений пункт і вузлову залізничну станцію Дебальцеве, в даний час створюючи якусь «військову комендатуру» в місті. У напрямку Артемівська (Світлодарськ-Луганське) авангардні підрозділи противника намагаються просуватися у напрямку Луганського.

Українські підрозділи, які забезпечують вихід Дебальцевської угруповання українських військ, ведуть стримуючі бої. Також противник приступив до евакуації підбитої й пошкодженої бойової техніки з полів боїв у районі Дебальцевого (техніка евакуюється в Горлівку і Єнакієве).

Тактична група російсько-терористичних військ зі складу «Горлівського гарнізону», посилена ротною тактичною групою (укомплектована місцевими жителями, серед яких – велика кількість молодих людей 16-17 років і літніх громадян, вкрай незадовільно екіпірованих та озброєних), почали просування до дороги Артемівськ-Дебальцеве північніше Логвинового. Всього в наступі беруть участь близько 240 бойовиків, розбитих на чотири групи з наданою бронетехнікою (всього до 10 танків і 6 ББМ).

Періодично за даними групам завдає ударів українська артилерія. У районі Новогригорівки на міні підірвався «Урал», який перевозив місцевих терористів, є поранені.

Противник упродовж останніх днів, попри перемир'я, продовжує обстрілювати з мінометів і гранатометів позиції українських військ в районі Пісків, Водяного, Опитного. Селище Мар'їнка також неодноразово піддавалося обстрілу з мінометів і ствольної артилерії.

«Поліцією ДНР» затримана група громадян окупованої Росією грузинської території – Південної Осетії. Серед них:

1. Чочиєв Сармат Борисович (за попередніми даними – син глави «адміністрації президента Республіки Південна Осетія» Чочиєва Б.Є.);

2. Габараєв Азамат Казимирович;

3. Карсанов Яків Іванович;

4. Джиоєва Алан Хасайберговіч;

5. Козонов Дмитро Феліксович.

Усі дані громадяни брали участь у бойових діях на території України на стороні бандформувань так званої «ДНР». Причина затримання – непокора вказівкам керівництва «ДНР». Очікуване місцезнаходження затриманих терористів з Південної Осетії – одна з баз бойовиків в м.Донецьк.

У «ДНР» ухвалено рішення про створення «передових пунктів постачання». Головне призначення цих пунктів – прийом, обробка та видача «представникам загонів» боєприпасів.

На лазізничну станцію в Іловайську прибув черговий ешелон з боєприпасами з Росії. Йде розвантаження.

У районі Макіївки та Горлівки відзначається робота раділокаціоних засобів, перекинутих із Росії разом з обслуговуючими фахівцями з числа кадрових військовослужбовців РФ. Мова йде про тестовий режим перевірки засобів ППО з РЛС. Крім того, зафіксоване перекидання двох ЗРК «Стріла-10» в районі Шахтарська.

Командування «військ ДНР» видало «суворий наказ» про переправлення трупів загиблих російських громадян безпосередньо в Ростов-на-Дону (РФ) без попереднього оформлення документів про смерть і сортування в місцевих моргах. «Класифікацією» трупів знищених терористів і встановленням їх приналежності (місцеві бойовики чи громадяни РФ) займаються на території, підконтрольній «ДНР» і «ЛНР», російські фахівці. Доставкою трупів в Росію займається якась російська «комерційна структура» (насправді – спецпідрозділ ФСБ РФ).

До складу тактичної групи російсько-терористичних військ, яка займає позиції за Ясинуватською розв'язкою, доставлені дві САУ 2С1 «Гвоздика». На приморському напрямку противник перекидає в район північніше Новоазовська підкріплення (до 100 чоловік близько семи одиниць бронетехніки). До Широкиного підтягуються тактичні резерви й не припиняються обстріли зі стрілецької зброї.

Нібито відведені з лінії розмежування сторін бронетехніка й артилерійське озброєння (калібр – більше 100 міліметрів) російсько-терористичних військ поблизу Луганська, про які раніше повідомляла група «ІС», просто відведена на базу бойовиків південніше Луганська. Противник продовжує перегрупування сил і засобів всередині Первомайсько-Алчевського виступу. Через Краснодон убік Перевальська перекинуто 11 критих вантажівок і п’ять ББМ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів