Російсько-терористичні війська доукомплектували після втрат військовою технікою та особовим складом, – «ІС» (+відео)

13:18 22 січня 2015 р.

Фото до новини

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у четвер її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 22 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У зв'язку з постійними змінами в оперативно-тактичної обстановці ми, група ІС, утримуємося від поширення інформації, пов'язаної з діями українських військ. Вважаємо, що таку інформацію повинні надавати українські держструктури.

Інформація про дії російсько-терористичних військ надається нами за підсумками минулих діб. Як завжди – після комплексної перевірки оперативних даних.

У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії. У районі Донецька впродовж останньої доби противник вів постійні обстріли позицій українських військ і здійснював спроби штурму, змусивши підрозділи українських військ провести часткове перегрупування.

У районі Пісків (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік Донецького аеропорту. – «ЩЛ») тривали важкі бої з масованим застосуванням артилерії і бронетехніки. По трасі через Сніжне (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») противник продовжує перекидати сили і засоби з південного напрямку в Куйбишевський район Донецька і в район Ясинувата (райцентр Донеччині поблизу її обласного осередку. – «ЩЛ») – Спартак (селище й залізнична станція під Донецьком. – «ЩЛ»). Упродовж 21 січня противник істотно наростив боєздатність зосереджених в даних районах своїх тактичних груп.

Після понесених в районі Спартака – Путилівської розв'язки втрат, бронегрупа російсько-терористичних військ, яка діє в даному районі, відійшла й провела доукомплектування військовою технікою та особовим складом. Зафіксовано прибуття в розпорядження даної бронегрупи для доукомплектування шести танків і чотирьох бойових броньованих машин (ББМ).

Тактична група противника, яка оперує на напрямку Старомихайлівка (селище міського типу в Мар'їнському району Донеччини за 20 км від її обласного центру. – ЩЛ») – Піски, під прикриттям масованого артилерійського вогню намагається відтіснити українські підрозділи за Донецьку кільцеву дорогу, на рубіж Опитне – Водяне (села в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»).

У районі Бахмутської траси противник, попри всі зусиллях, не зміг «проломити фронт». У даному районі зафіксовано дію двох взаємодіючих артилерійських груп противника (до 40 одиниць ствольної й реактивної артилерії), а також близько 25 танків і 40 ББМ, зосереджених на вузькій ділянці.

Обстріли й спроби штурму з боку супротивника наштовхуються на адекватну відповідь українських військ, які обороняли свої передові позиції по річці Сіверський Донець. Також завдаються масовані вогневі удари по позиціях українських військ в районі н.п. Кримське (село в Слов'яносербському районі Луганщини. – «ЩЛ») і Трьохізбенка  (село в Новоайдарському районі Луганщини. – ЩЛ»).

Російсько-терористичні війська продовжують нарощувати угрупування в своєму базовому районі в смузі Старобешеве (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») – Комсомольське (місто в Старобешівському районі Донеччини. – «ЩЛ»)..Зафіксовано прибуття через Амвросіївку (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») чергового конвою (до 20-ти критих вантажівок і дві БМП-2). Частина артгрупи противника, яка вела вогонь з району Комсомольскоа змінила вогневі позиції. Для підтримки посиленої ротної тактичної групи (РТГ) терористів, яка веде бої з передовими українськими підрозділами в районі Гранітне (село в Тельманівському районі Донеччини. – ЩЛ») – Тельманове (селище міського типу та райцентр на Донеччині. – ЩЛ») прибуло підкріплення (три танки й 10 ББМ).

До складу свого угруповання, що діє в районі Горлівки (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), бойовики перекинули підкріплення у вигляді двох зведених мобільних груп. У район Вуглегірська (місто в Артемівському районі Донеччини. – ЩЛ») прибула партія бронетехніки і декілька підрозділів «піхоти» бойовиків (фіксується щонайменше одна РТГ на БМП-2, по дузі північніше міста – кілька маневрених груп, всього – до 20 одиниць техніки, включаючи шість танків – були висунуті в передову лінію). Південніше і східніше Єнакієвого  (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовано дві групи по 350-400 бойовиків, до 12 одиниць броньованої техніки у кожній, при відповідному оснащенні вантажним транспортом і вогневими засобами (міномети, станкові гранатомети тощо).

У районі Оленівки (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Єнакієвській міськраді. – «ЩЛ») і Докучаєвська (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») частина бандформувань відійшла на північ, частина змінила позиції. Артилерійська група противника, зосереджена в районі Докучаєвська, продовжує обстріли українських військ, перешкоджаючи їх просуванню в смузі Степне – Новомихайлівка (села в Мар’їнському районі Донеччини. – ЩЛ»).

В районі Маріуполя  (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») тривали напружені бої. Передові групи російсько-терористичних військ не змогли просунутися ані на північний схід від, ані північніше даного населеного пункту.

Особливо напружені бої і обстріли зафіксовані в районі Павлопіль (село в Новоазовському районі Донеччини. – ЩЛ») – Сартана (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Іллічівській райраді Маріуполя. – «ЩЛ»). Артилерія противника веде масований вогонь по передових позицій українських військ, намагаючись створити умови для подальшого просування груп бойовиків».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 22 січня:

«З 18.00 вчорашнього дня ситуація в зоні АТО залишалася складною. З реактивних систем залпового вогню незаконні збройні формування обстріляли позиції українських військ поблизу населених пунктів Нижнє (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), Новотошківське селище міського типу в Україні, в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), Карлівка (села в Мар’їнському районі Донеччини. – ЩЛ»), Авдіївка (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), Миколаївка (на Донеччині таку назву мають села в Артемівському, Волноваському, Костянтинівському, Красноармійському й Тельманівському районах, а на Луганщині – в Свердловському й Станично-Луганському. – «ЩЛ»), Троїцьке (на Луганщині таку назву мають селище міського типу й райцентр, а також села в Перевальському та Попаснянському районах, Малоорловка (село в  Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ»), Зайцево (на Донеччині таку назву мають селище міського типу, підпорядковане Горлівській міськраді, й село вАртемівському районіта двічі – Кримське. 

Під вогонь із стрілецької зброї, артилерії та мінометів протягом ночі чотири рази потрапили Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – ЩЛ»), тричі – Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), двічі – Мар’їнка (місто та райцентр на Донеччині неподалік її обласного осередка. – «ЩЛ») й Троїцьке, а також Новотошківське, Кряківка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Березове (село в Мар’їнському районі Донеччини. – ЩЛ»), Кам’нка (в зоні бойових дій таку назву має село в Тельманівському районі Донеччини й в Перевальському та Старобільському на Луганщини. – «ЩЛ»), Опитне, Попасна (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ»), Чорнухине селище міського типу в Попаснянському районі. – «ЩЛ»), Озирянівка (селище на Донеччині,, підпорядковане Горлівській міськраді. – «ЩЛ»), Новогородське (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Дзержинська міськраді.

Після активізації вдень, в районі Маріуполя бойовики після 17 години вогонь не відкривали.  Місцями найбільшої напруженості, як і раніше, залишаються райони Донецького аеропорту та 29 і 31 блокпостів».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів