Російські злочини, скоєні в Україні, нагадують найтемніші моменти історії XX століття

22:30 27 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Тоді радянський і німецький тоталітаризм призвели до загибелі мільйонів людей.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив у неділю, 27 жовтня, під час церемонії в Бреді у Нідерландах, що відповідь Заходу на російську агресію має бути єдиною та рішучою. Польща та Нідерланди, як заявив очільник польської дипломатії, стоять пліч-о-пліч з Україною, яка героїчно бореться. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Сікорський, який бере участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці визволення Бреди в неділю в Нідерландах, подякував голландській і польській спільноті за плекання пам'яті про спільну історію. 

Він також послався на війну, яка триває в Україні, підкресливши, що «багато хто думав, що те, що було 80 років тому в Європі, коли наш континент був спустошений кровопролитною війною, ніколи не може повторитися».

«На жаль, внаслідок російської агресії проти України жахіття війни повернулися на наш континент із невідомою з часів Другої світової війни силою. Гідра імперіалізму знову підняла голову. Росія напала на Україну, поставивши під сумнів її міжнародно визнані кордони та право вирішувати своє майбутнє», — нагадав міністр.

Сікорський зазначив, що російські злочини, скоєні в Україні, «нагадують найтемніші моменти історії ХХ століття, коли радянський і німецький тоталітаризм призвів до загибелі мільйонів людей».

Сікорський підкреслив, що українці борються не лише за свою свободу, а відповіддю Заходу на російську агресію мають бути єдність і рішучість.

«Польща та Нідерланди стоять пліч-о-пліч з Україною, яка героїчно бореться. Як союзники в НАТО та партнери в ЄС ми надаємо Україні військову, політичну та гуманітарну підтримку», — сказав він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів