Російські «журналісти» командують на Донбасі бойовиками й возять їм ракетні комплекси (відео)

09:46 21 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Це засвідчує запис, розміщений в інтернет-мережі «YouTube».


Відео: YouTube

Інтернет-видання «Novoston.com» розповідає сьогодні, 21 травня,  в повідомленні «Російські журналісти командують на Донбасі бойовиками

«У мережі Інтернет з'явилося відео, наеоторому видно, як журналіст російського цілодобового інформаційного телеканалу «LifeNews» командує діями збройних сепаратистів під Слов'янськом (Донецька область). Так, на відео показано, як проросійські бойовики ведуть обстріл блокпоста, котрий контролювали сили української армії.

При цьому в арсеналі в так званого «мирного» населення виявлено протитанкову керовану ракета. Водночас на відео чути голос режисера, який знімає обстріл для російського телеканалу «Life News» і дає чіткі вказівки для подальших дій бойовиків.

Відзначимо, що раніше українські силовики затримали двох кореспондентів телеканалу «Life News» , які допомагали готувати місце для установки переносного зенітно-ракетного комплексу».

Натомість російська інформагенція «ИТАР-ТАСС» повідомляла вчора таке:

«Представник держдепартаменту США Джен Псакі виступила 20 травня з твердженням, що ряд затриманих на Україні журналістів мав «фальшиві акредитації». За її словами, «українські сили безпеки затримали ряд осіб, які мали журналістські акредитації, видані, за версією Псакі, неіснуючою «Донецької народною республікою».

«За наявною інформацією, при затриманні в багажниках автомобілів цих осіб виявлено переносні зенітно-ракетні комплекси», – стверджувала представник держдепу. Вона не уточнила, про яких саме журналістів йшлося.

Присутні на брифінгу співробітники ЗМІ задавали їй запитання про кореспондентів російського телеканалу «LifeNews». Після наполегливих спроб з’ясувати, звідки Псакі володіє подібною інформацією, вона визнала, що відомості «виходять від знаходяться на місці (американських) представників, які підтримують контакти з українською владою».

Псакі додала, що не має «деталями затримання британського журналіста» Грема Філіпса, який співпрацює з телеканалом «RT». Журналісти «LifeNews» Олег Сидякін і Марат Сайченко були затримані Національною гвардією під Краматорському (Донецька область)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів