Російські війська не згорнули на кордонах України інфраструктуру для вторгнення, – ДПСУ

14:00 28 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: inforesist.org

Про це повідомив у середу голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

У Державній прикордонній службі України констатують, що Росія відводить свої війська від українського кордону частково, залишаючи можливість швидко повернутися. Голова Держприкордонслужби Микола Литвин на прес-конференції на запитання про концентрацію російських військ на кордоні відповів так:

«За нашою інформацією, йде від відведення військ від державного кордону, але з певними особливостями. Розвідувальні підрозділи, підрозділи радіоперехвату залишаються на місцях, тилова інфраструктура, де вони розвернулися базовими таборами там, залишається теж на місцях.

Техніку й особовий склад вони відводять. Цей процес розтягнений по часу, але такий процес пішов».

Але в будь-який час ця інфраструктура, яка залишається, дає можливість знов повернутися. Тому повного відходу немає. А так грузяться на ешелони і відбувають углибину Росії».

Він також сказав про передню чисельність російської армії на кордоні: «У найближчому прикордонні, коли була найбільш напружена ситуація, ми рахували, що десь близько 18-22 тисячі. Різні дані були. Плюс величезне угрупування в Криму, яке постійно нарощувало зусилля свої і мускули. Десь 45-60 тисяч взагалі були і діяли і в ближньому зарубіжжі, і на віддалі».

Про це повідомляє сьогодні, 28 травня, «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів