Російські окупанти захопили частину ще одного аеродрому в Криму (відео, оновлено)

19:53 9 березня 2014 р.

Фото до новини

Про це заявив у неділю голова медіа-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.


Відео: ТСН.ua

Він повідомив сьогодні, 9 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що російські військові захопили аеродром у Новофедорівці в Сакському районі Криму, й конкретизував: «Від джерел з Новофедорівки стало відомо, що аеродром ВМС України захоплений російськими солдатами. Їх близько 80 осіб. Обладнали вогневі точки вздовж злітної смуги. Встановлюють кулемети. Помічниками у них 40-50 невідомих в цивільному одязі».

За словами Селезньов, загарбники проникли на аеродром з боку Михайлівки – оскільки не змогли змусити комбрига відкрити основні ворота аеродрому: «Проникли з тилу, від прилеглого до аеродрому села. Там порушено огорожу периметра аеродрому. «Тітушкі» своїми автомобілями заблокували всі КПП аеродрому».

Перед цим голова медіа-центру Міноборони в Криму попереджав, що до цього аеродрому прибули чотири російські військові «КаМАЗи» й військові спецпідзрозділи та особи у цивільному. Окрім того, Селезньов повідомляв: «У небі над аеродромом здійснюють обліт пара вертольотів МІ-24, близько десятка легкових цивільних автомобілів намагаються проникнути на територію аеродрому з боку прилеглих сіл».

Утім, невдовзі Владислав Селезньов уточнив: «Як повідомив представникам ЗМІ командир бригади, невідомими цивільними особами, котрі назвали себе силами самооборони Криму, захоплена частина території аеродрому. Вказані особи вчинили ці дії, побоюючись прибуття ззовні на аеродром авіаційної техніки. В результаті під контролем представників самооборони знаходиться злітна смуга, «руліжні» і доріжки, а також перший поверх контрольно-диспетчерського пункту».

Як повідомляв «Щоденний Львів», перед цим бойовики без розпізнавальних знаків заблокували в неділю ще один військовий аеродром у Криму – в Джанкої.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів