Російські окупанти та їхні колаборанти на Донбасі продовжують грубо порушувати умови перемир'я (відео)

08:22 9 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ВВС

Про це повідомили у вівторок речник штабу АТО Олексій Дмитрашківський і спільнота військових фахівців «Інформаційний Спротив».


Відео: ТСН

Речник штабу АТО Олексій Дмитрашківський повідомив сьогодні, 9 вересня:

«Минула ніч минула без втрат. Збройні сили України утримують встановлені раніше позиції без порушення домовленості про припинення вогню

Разом з тим продовжуються обстріли і блок-постів сил АТО. Зокрема чотири рази – зі застосуванням мінометів та установок БМ-21 «Град» – аеропорт «Донецьк». Також терористи здійснили обстріли позицій український війсь в районі населених пунктів Роднікове, Докучаївськ, Тоненьке, Дебальцеве.

Поблизу Маріуполя обстрілів не було. Ситуація в місті стабільна.

Учора ввечері прибула група звільнених з полону українських військових, яких обміняли на одного представника терористів, – 20 військовослужбовців. Наразі тривають консультації. Офіційна інформація буде надана по закінченні обміну військовополоненими».

Про це штабу АТО повідомив в ефірі телеканалу «Еспресо.TV». Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 9 вересня, такі оперативні дані групи «ІС»:

«Російські війська і терористи продовжують грубо порушувати умови перемир'я, обстрілюючи позиції українських військ, в тому числі зі застосуванням важких озброєнь.

Позиції українських підрозділів на території аеропорту в Донецьку були обстріляні чотири рази: двічі з мінометів і двічі зі застосуванням РСЗВ БМ-21 «Град». Також з РСЗВ БМ-21 «Град» обстріляний базовий табір українських військ поблизу н.п. Тоненьке.

Із мінометів обстріляні позиції ЗС України поблизу н.п. Докучаєвськ. Також з мінометів обстріляли блок-пост українських військ поблизу н.п. Дебальцево.

Терористи із застосуванням стрілецької зброї вчинили спробу атаки на опорний пункт українських військ поблизу н.п. Родникове. Штурм був відбитий.

Українські військовослужбовці дотримуються умови перемир’я і відкривають виключно у відповідь вогонь».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 9 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів