Російські окупанти штурмують в Євпаторії українських ракетників (відео)

20:53 4 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Вони вимагають від наших співвітчизників здатися й залишити територію частини.


Відео: «Телеканал новин «24»

Ситуація у Криму залишається дуже напруженою. Так, зараз українську зенітно-ракетну частину «А-4519» у Євпаторії штурмує російський спецзагін із кількасот нападників, яким допомагають місцеві радикали. Але стрілянини поки що немає.

Українським солдатам доводиться стримувати їх натиск живим щитом. Окупанти вимагають в українців здатись і залишити територію частини, проте ракетники не здаються.

Повідомляючи про це у вівторок, «ТСН.ua» нагадує, що в понеділок, 3 березня, цю ж російську штурмову бригаду бачили у Бельбеку. Вона гастролює Кримом, намагаючись тероризувати українських військовиків. 

Майор Микола Лук'янчук з української військової частини в Євпаторії розповів:  «Російське керівництво прислало сюди особовий склад на 11 автобусах, щоб вони зайняли наші місця. Ми їх виштовхали живим щитом. Після цього прибув спецназ. Виставили ультиматум, щоб ми здали зброю і здалися самі. Поки що тримаємо натиск. Ми беззбройні. Браму не даємо відкрити на КПП. Їм допомагають радикально налаштовані проросійські елементи. З Руського руху. І найцікавіше: наш розформований «Беркут». Вони на стороні росіян тут виступають».

Натомість «Українська правда» інформує у вівторок, що російські інтервенти заблокували також у військовій частині у Євпаторії українських та іноземних журналістів. Зокрема – знімальну групу телеканалу «Аль-Джазіра»  Про це «Українській правді» повідомив присутній на місці журналіст Володимир Сологуб.

За його словами, коли знімальна група намагалася вийти з території військової частини після того, як завершила зйомку на її території, дорогу перекрили, як вважає Сологуб, місцеві мешканці. Вони оточили автомобіль і вимагали показати відзнятий матеріал. Коли відео продемонстрували, людей це не задовольнило, і вони продовжили блокувати журналістів. Окрім того, за даними активістки Олександри Дворецької, заблокованою залишається також знімальна група телеканалу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів