Російські окупанти перекидають на Донбасі озброєння й техніку на передній край, – «ІС» (відео)

10:58 13 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у вівторок: «У районі Горлівки та Ясинуватої українська артилерія придушила декілька вогневих точок противника. У районі села Кримське... противник втратив у результаті вогневих ударів української артилерії щонайменше один танк, два БТР-80 та один БМП-2».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 13 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж останніх трьох діб ситуація в зоні конфлікту на Донбасі серйозно ускладнилася. Російсько-терористичні війська використовують т.зв. «перемир'я» для проведення організаційних заходів з метою підвищення боєздатності своїх формувань, проводяться заходи по відновленню раніше брала участь в боях техніки і озброєнь, а також по доукомплектування підрозділів особовим складом. Нарощування інтенсивності обстрілу позицій українських військ і проведення перегрупування сил і засобів противник прикриває активної інформаційною кампанією за звинуваченням української сторони в «зриві перемир'я».

На Донецькому напрямку, в районі Маріуполя (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – ЩЛ») та в Луганській області відмічається перекидання противником на передній край раніше відведеній вглиб позицій військової техніки та озброєнь. У Донецькій області відновили проведення масованих обстрілів зведені артилерійські групи російсько-терористичних військ (122-міліметрові гаубиці Д-30, 120-міліметрові міномети, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»)) в районі Авдіївки (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ»), Донецька (західна і північно-західна частина), Горлівки (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ») (район Курганка).

У районі Горлівки та Ясинуватої (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») українська артилерія придушила декілька вогневих точок противника. В результаті успішного ведення контрбатарейної боротьби знищено батарею ствольної артилерії російсько-терористичних військ.

Попри заяви керівництва «ДНР» про те, що терористи «не допустять ротації українських військ в аеропорту в Донецьку» без контролю зі свого боку, українські війська здійснюють підвезення боєприпасів, продовольства, вивезення поранених і ротацію особового складу на позиціях в Донецькому аеропорту. Відпрацьовано кілька шляхів підвезення і постачання на даному об'єкті, перекрити які терористи не в змозі.

У районі Сніжного (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ») зафіксовано появу нових підрозділів ЗС РФ, які взяли під контроль місцеву транспортну інфраструктуру та організували службу на блок-постах у даному районі. Найближчим часом очікується перекидання в даний район великого формування з Росії.

Підрозділ «армії Новоросії» в районі Докучаєвська (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), який став «знаменитим» завдяки звичці вести неприцільний хаотичний артвогонь, упродовж останньої доби спробував двічі поспіль атакувати позиції українських військ. Після артилерійсько-мінометного вогню українських військ у відповідь даний підрозділ із втратами змушений був відійти на вихідний рубіж. У результаті провалу атак бойовики звинуватили свого командира в тому, що він здійснював командування в стані алкогольного сп'яніння.

У Луганській області російсько-терористичні війська активно намагаються витіснити українські підрозділи за Сіверський Донець. У районі блок-постів №29 і 31 противник активно застосовує артилерію (як ствольну, так і реактивну).

У результаті вогневого контакту в районі Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ») бойовою охороною одного з українських підрозділів був розгромлений висунутий на передові позиції авангард зведеної тактичної групи ЗС РФ.

У районі села Кримське (в Слов'яносербському районі Луганщини. – ЩЛ») відзначається активне ведення сторонами артилерійської контрбатарейної боротьби. Противник втратив у результаті вогневих ударів української артилерії щонайменше один танк, два БТР-80 та один БМП-2.

У районі Станиця Луганська (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») після обстрілу позицій українських військ нашаартилерія завдала удару у відповідь. Фактично знищено блок-пост бойовиків.

У районі Краснодону (місто та райцентр на Луганщині. – «ЩЛ») силами підрозділів «ЛНР» і російського спецназу успішно завершена операція з «демілітаризації» бандформування «Одеса», керівництво якого раніше категорично відкинув вимогу підкорятися єдиному командуванню російсько-терористичних військ. У ході операції з роззброєння бойовиків «Одеси» використовувалася бронетехніка, а також снайперські групи.

У Ровеньках (місто обласного підпорядковання на Луганщині. – ЩЛ») місцеві жителі обурені прийомом на роботу в місцеві «правоохоронні органи» відомих у місті кримінальників-рецидивістів. Деякі з даних «правоохоронців», які розгулюють по вулицях зі зброєю, мають по три-чотири тюремних терміни.

Конфлікт між т.зв. «козаками», формування яких діють у смузі Первомайськ-Стаханов (міста обласного підпорядковання на Луганщині. – ЩЛ»), і керівництвом «ЛНР» наближається до вирішення. В якості компромісу керівництво «ЛНР» запропонувало «легалізувати» дані бандформування шляхом зарахування їх до лав «народної міліції «ЛНР».

Зафіксовано прибуття до Луганська підрозділів ЗС РФ (близько 300 чол.). Російські військовослужбовці одягнені в зимовий камуфляж без розпізнавальних знаків, добре озброєні і оснащені. Місцем дислокації підрозділу визначено гуртожиток Луганського національного аграрного університету».

Дмитро Тимчук написав це сьогодні, 13 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів