Російські «казакі» розстріляли житловий мікрорайон з дрібнокаліберних мінометів, яких немає в українців, – ЗМІ

23:26 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: svsever.lg.ua

Про це йдеться в зверненні Луганської обласної організації Комітету виборців України.

Інтернет-видання «Newsru.ua» інформує сьогодні, 7 липня, в повідомленні «Провокація із розстрілом житлового мікрорайону у Сєвєродонецьку влаштована російським терористом Павлом Дрьомовим, – ЗМІ»:

«Обстріл житлових будинків та будівлі інтернату в місті Сєвєродонецьку Луганської області у вівторок, 1 липня 2014 року, навмисно здійснено «казаками» під командуванням Павла Дрьомова. «Їх безпосередньою метою й було руйнування цивільних об'єктів для того, щоб потім за допомогою російських ЗМІ оголосити винною в обстрілі українську армію. І тим самим перешкодити здійсненню плану Б антитерористичної операції», – йдеться у спеціальному зверненні Луганської обласної організації Комітету виборців України (ЛОО КВУ), на яке посилається «Сегодня в Северодонецке».

«Такі дії є особливо небезпечними, оскільки передбачають знищення цивільних об'єктів і цивільного населення виключно заради досягнення політичних цілей», – зазначають правозахисники.

Позиції Збройних Сил України (ЗСУ) знаходяться у 14 км від Сєвєродонецька в селі Варварівка, з такої відстані мінометний обстріл неможливий, а партизанських вилазок на контрольовану противником територію з метою обстрілу військові не здійснюють. До того ж у ВСУ немає на озброєнні мінометів малих калібрів.

Обстріл був проведений з мінометів калібру 82 мм з відстані приблизно в один кілометр з боку житлового масиву Щедріщево. На цій території не було і бути не могло українських військових, але її контролюють бойовики, очолювані Дрьомовим.

Обстріл навмисно проводився убік житлових будинків та інтернату. При цьому протягом декількох хвилин після обстрілу до ушкоджених будівель приїхали російські «казаки» в кубанках та російські журналісти.

«Казаки» вилучили з місця події оперення мінометних мін, а російські ЗМІ відобразили для світу «злодіяння» української армії. В результаті обстрілу житлового мікрорайону Сєвєродонецька осколкові поранення отримав чоловік, що знаходився біля будинку в МЖК, 7.

Зруйновано окремі помешкання в будинках в МЖК, 7 і по вулиці Ломоносова, 21. Пошкоджено будівлю школи-інтернату і гараж в районі будинку по Ломоносова, 6, а також декілька автомобілів.

Так звані «казаки» з РФ під керівництвом Миколи Козіціна, що безпосередньо підкоряється московському керівництву, захопили Сєвєродонецьк на початку червня 2014 року, безперешкодно подолавши державний україно-російський кордон.

При цьому російські найманці, що вже мають досвід бойових дій, витіснили звідти анархічні банди Валерія Болотова («ЛНР»), котрі складаються з підконтрольних «регіоналу» Олександру Єфремову кримінальних елементів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів