Російські диверсанти вивезли українську льотчицю Надію Савченко до нібито «невоюючої» РФ, – ЗМІ (відео, оновлено)

22:48 8 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Журналістам вдалося встановити, що вона – в слідчому ізоляторі у Воронежі.


Відео: ТСН

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 8 липня, в повідомленні «Українську льотчицю Савченко тримають у слідчому ізоляторі у Росії»:

«Відома українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі», – йдеться в сюжеті «ТСН.19:30».

Льотчиця Савченко, яка стала відома після оприлюднення відео ії допиту терористами, зникла близько тижня тому – про її місцезнаходження не було ніякої інформації. Журналістам вдалося встановити, що наразі жінка перебуває у слідчому ізоляторі російського Воронежа.

«Її підозрюють у вбивстві російських журналістів. Завтра там відбудеться перше судове засідання», – розповіла ТСН сестра Надії.

Російський адвокат мужньої Савченко заявляє, що обвинувачення їй поки що не пред'явлено, та запевнив, що Надія почувається добре і умови її утримання задовільні. Як повідомлялося раніше,  у Міноборони зізналися, що переговори щодо звільнення сміливої української льотчиці зірвалися».

Натомість на сайті міністерства закордонних справ опубліковано сьогодні, 8 липня, «Заяву МЗС України щодо незаконного вивезення до Росії захопленої терористами Надії Савченко», в якій мовимться:

«МЗС України висловлює рішучий та категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко – військовослужбовця Збройних Сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України. Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації. 

Відкрито викрадаючи громадян України на території нашої держави, російська влада не лише порушує всі можливі норми міжнародного права, а й вже переступає елементарні норми пристойності і моралі. Такі дії не залишаться без адекватної відповіді з боку України і міжнародної спільноти.

Україна вимагає від російської сторони невідкладного надання  українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Надії Савченко до Росії, об’єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги.

Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на Батьківщину.

Закликаємо  міжнародне спітовариство засудити протиправні дії Росії, спрямовані на систематичне порушення прав та свобод громадян України, посилити тиск на російську владу, яка сьогодні, відчуваючи вседозволеність, перетворюється на реальну загрозу цивілізованому світу». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів