Російські десантники продовжують окупацію частини Херсонщини, – ЗМІ (відео)

23:58 14 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Заява Держприкордонслужби, що російські окупанти повністю залишили територію Херсонщини, не підтвердилася.


Відео: «Інтер»

Програма «Подробиці телеканалу «Інтер» інформує сьогодні, 14 грудня, в сюжеті «На Арабатській стрілці залишаються десантники Росії»: 

«Спостерігаючи за подіями на Донбасі, багато хто призабули, що росіяни зайняли не лише Крим, а й ще частину Херсонської області – Арабатську стрілку. Це всього лише сто кілометрів. Вузька коса між затокою Сиваш і Азовським морем.

Але російські військові захопили цю територію – одночасно з окупацією Криму. Місцеві жителі розповідали – там висадився та окопався десант.

І ось на минулому тижні несподівано з'явилася інформація про те, що російські військові нібито відступили і повернулися на півострів. Чи так це – розбирався Сергій Кудімов:

«На початку цього тижня в Держприкордонслужбі зробили сенсаційну заяву про те, що російські війська відійшли з окупованих територій Херсонської області. Мова йде про Арабатську стрілку, півострів Чонгар. Ми їдемо перевіряти цю інформацію.

У березні близько 10 км херсонської частини Арабатської стрілки окупували російські десантники, у них завдання – захистити від міфічних терористів газорозподільну станцію та бурові вишки.

«У них була друга лінія оборони. Там, за нашими даними, знаходилися «Гради» й важка артилерійська техніка. За 13 км від нас у них була вертолітний майданчик», – говорить боєць.

Ми знаходимося на Арабатській стрілці, у Херсонській області, за моєю спиною – позиції українських прикордонників. Кілометрів 10 за ними теж Херсонська область. 

Вона теж була окупована російськими військами військовими. Далі нас не пускають.

У Держприкордонслужби нам відповіли відмовою, пославшись на національну безпеку. Зараз територію розміновують. За інформацією від наших джерел – російські війська дійсно відвели важку техніку, але там все ще залишається особовий склад.

«Я стояв черговим у цю ніч, і це була дуже активна ніч. Постійно був рух техніки. Ми не могли зрозуміти те, що це. Думали, що, може, будуть наступати. Було таке, що 20 солдатів завантажувалися в «КамАЗ» і рухалися в нашому напрямку. Все було спокійно, лінію вони не перетинали. Вони просто збиралися. Викопували кабелі, можливо, розмінували міни. Вранці ми їх уже не бачили. Позиції були покинуті», – говорить боєць.

Те, що російські війська йдуть на територію Криму – радує місцевих жителів, представників готельного бізнесу. «Сезон-2014 зірваний повністю. Російські війська нас не пропускали, відпочиваючих не пропускали. Люди не бажають їхати через Крим», – каже місцева мешканка.

Це – позиція українських військових на півострові Чонгар, але буквально в 300 метрах знаходиться російська армія. «Тут у нас – протитанковий рів, видно спостережний пункт, там, мабуть, ефесбешники сидять», – розповідає боєць.

– Скажіть, а ви в останні дні спостерігали відведення техніки?

– Ми спостерігали відведення одного бронетранспортера, який стояв на КПП. Там йдуть два мости, старий і новий. Старий – нижче за рівнем, аніж новий. Тому в нічний час вони можуть перекидати бронетехніку .

«Вони мали вивезти її на два кілометри за Сиваш. На даний момент вони залишаються на місці», – каже військовий.

Про це повідомляється в неділю на сайті телеканалу «Інтер».

Як інформував «Щоденний Львів», у четвер у Держприкордонслужбі заявили, що російські окупанти повністю залишили територію Херсонщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів