Російські десантники попередили українських про їх вторгнення в найближчі день-два

12:28 17 липня 2014 р.

Російські десантники

Російські десантники
Фото: vpk.name

Про це, як стверджує в четвер сайт «Інформатор.su», повідомив голова правління «Союзу десантників» Ігор Солод.

Сайт «Інформатор.su» цитує сьогодні, 17 липня, таке повідомлення голови правління «Союзу десантників» Ігоря Солода: «Я навчався в Рязанському повітряно-десантному командному училищі, саме тому в Радянському Союзі, яке готувало спецназівців і десантників. Хлопці, з якими я навчався й котрі зараз у діючій російській армії, мені дзвонять і кажуть: «Ігоре, нас підняли по бойовій тривозі, в найближчий день-два ми будемо йти до вас, ми тобі говоримо, щоб ти розумів ситуацію». У нас вони йтимуть з Сум, Чернігова, Харкова. Схід їм не потрібен, там є кому воювати й пакостити нашим військам. Я думаю, розвідку вони вже провели». 

Відтак наведемо повністю публікацію «Оприлюднено інформація про план захоплення України» на сайті «Інформатор.su», звідки взято цитату:

«Полтавські десантники, які беруть участь у АТО, повідомляють, що їм не дають ефективно знищувати ворога. Десантники Полтавщини виконують завдання в зоні АТО. 

У травні перші десантники Полтавщини відправилися добровольцями в батальйон «Айдар». Про їх участь у бойових діях ми запитали Ігоря Солода, голови правління «Союзу десантників». Також ми дізналися, як десантники оцінюють ведення бойових дій і про що їм повідомляють колишні товариші по службі з армії Росії.

– Під час оборони, перебуваючи в батальйоні «Айдар», наші хлопці отримали легкі поранення і в другій половині червня повернулися. 25 червня ми відправили на схід ще трьох десантників, в 95-у бригаду ВДВ, – розповів Ігор Солод.

Вік бійців різний: 42, 32 і 25 років. Один з них воював в Іраку. Вони постійно підтримують зв'язок з Ігорем Солодом, ось що вони повідомили:

– Серед бригади є вбиті. А поранені, слава Богу, живі і здорові. Жодного дня не було ніякого перемир'я з боку терористів, постійно триває стрілянина.

Відправляючи захисників на війну, представники «Союзу десантників» самостійно забезпечили їх необхідним захистом – шоломами і бронежилетами. Ігор Солод повідомив, що незабаром десантники з усієї України планують зібратися на нараду, де обговорять своє невдоволення веденням бойових дій на сході країни.

Серед основних помилок влади голова правління «Союзу десантників» назвав наступні:

– Коли колона в півтора кілометра, з технікою більше 5000 одиниць, 122 кілометра від Слов'янська і Краматорськ їде в Донецьк, а наші сили просто сидять, спостерігають за цим, їм команду на знищення не дають. Тут відповідь сам собою напрошується... Потім, наші ветерани, які там воюють, кажуть, що є ситуації, коли дійсно можна по максимуму знищити якісь засідки, пункти збору бойовиків, але цю ініціативу не дають виконувати, як кажуть: «Сидіть тихо, вам дадуть команду ». Наступна ситуація – то зброя, яка захоплюють наші війська у бойовиків, серйозне дуже зброя, забирають. Хоч у наших солдатів вистачає озброєння і вони просять залишити його. За нашою інформацією, це зброя перепродують, – розповів Ігор Солод.

Причиною цих наведених фактів ветеран ВДВ назвав одну – Україну просто хочуть віддати.

– Я навчався в Рязанському повітряно-десантному командному училищі, саме тому в Радянському Союзі, яке готувало спецназівців і десантників. Хлопці, з якими я навчався й котрі зараз у діючій російській армії, мені дзвонять і кажуть: «Ігоре, нас підняли по бойовій тривозі, в найближчий день-два ми будемо йти до вас, ми тобі говоримо, щоб ти розумів ситуацію». У нас вони йтимуть з Сум, Чернігова, Харкова. Схід їм не потрібен, там є кому воювати й пакостити нашим військам. Я думаю, розвідку вони вже провели».

– Ця ж інформація напевно у РНБО, міністерстві оборони. Про що можна говорити, якщо все розчарувалися в нашому Президентові, – повідомив Ігор Солод.

Під час зборів ветеранів ВДВ, за словами голови правління «Союзу десантників», вони вирішуватимуть як діяти в існуючій ситуації і ефективно захищати державу в разі потреби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів