Російська загроза східному флангу НАТО

17:52 10 вересня 2024 р.

Фото до новини

Москва активізувала свою дестабілізуючу діяльність у Балтійському регіон.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща і Фінляндія відіграють ключову роль у забезпеченні безпеки Балтійського моря. Про це очільник польської дипломатії розмовляв з президентом Фінляндії Александром Стуббом у Варшаві. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com

Радослав Сікорський зазначив, що росія активізувала свою дестабілізуючу діяльність у Балтійському регіоні:

«Не можна недооцінювати стратегічне значення Балтійського регіону для москви — економічне, військове і комерційне. Такі морські порти, як Приморськ і Санкт-Петербург, мають вирішальне значення для експорту нафти та імпорту споживчих товарів. У Королевці розташований штаб Балтійського флоту. Тут також розміщені російські ядерні боєголовки. Це також важливий транспортний вузол. Це лише кілька причин, чому ми є свідками спроби кремля дестабілізувати ситуацію в Балтійському морі».

Радослав Сікорський також зазначив, що зараз Польща переживає вирішальний момент з точки зору безпеки східного флангу НАТО. При цьому він закликав до співпраці, в тому числі у захисті критичної інфраструктури та протидії ядерним загрозам з боку росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів